Sarajevo 2015: half marathon – full experience

Istinsko uživanje u panorami prelepog nam Sarajeva pre, u toku i posle same trke dugujemo i jako nam dragim domaćinima iz Klix-a, a izuzetno Sabini i Harisu sa kojima smo se sjajno proveli i dan pre same trke, a bili i dočekani u petak veče, pri dolasku.

Organizacija za primer, gostoljubive Sarajlije, preukusna hrana – sve to čini Sarajevo mnogo više od samo običnog grada. Iako su kišni oblaci dominirali u toku trke, stvaravši dugu senku duž cele staze – to nije, ni u kom aspektu, bacilo senku na odlično organizovane volontere na okrepnim stanicama, par bučnih bubnjara i mnogobrojne žitelje koji su duž cele staze bodrili trkače.

Trasa, sama po sebi, obiluje raznolikošću – počevši od blago promenljivog terena u smislu uzbrdica i nizbrdica, pa sve do trčanja kruga na stadionu, duž same reke i, konačno, fascinantne Kozje Ćuprije koja je bila poseban izazov od nekog 15og , pa sve do okreta na 18. kilometru.

No, nije samo padala kiša, već je palo i nekoliko ličnih rekorda od strane Ksenije i Mihaila (1:44) i Nikole Ljubenovića (1:42), dok je titulu najbržeg učesnika iz redova BRC-a odneo Ivo sa satnicom od 1:35. Gliga je kroz cilj projurio nakon punog sata i 43 minuta trčanja, Dušan Nedić 1:44 a, svakako, Igor i Tijana su sebi dali oduška što se tiče vremena i dali sebi užitka da provedu na stazi nešto iznad dva sata.

Kao i što je sama parola trke akcentovala: half marathon – full experience je, po našem skromnom mišljenju, potpuno ispunila očekivanja! 

Vidimo se sledeće godine na jubilarnom 10. Sarajevskom polumaratonu.