Prijave za 1. Serbia Marathon su OTVORENE! – Poklonite sebi ili nekome drugom startninu za Novu godinu

Pre nego što vam prenesemo sve informacije kako da nabavite statrninu po prvoj ceni za najveći dogagaj u gradu u novembru 2019, želimo da vas obavestimo da je osnivač Beogradskog trkačkog kluba, Veroljub Zmijanac, postao direktor ove sjajne trke i mi mu ovom prilikom čestitamo.

Nakon uspešno organizovanih prvih trka na 5km i 10km Serbia Marathona,  juče su zvanično otvorene prijave za 1. Serbia marathon koji će se održati 03. novembra 2019. godine.

Pored glavne maratonske trke na 42km, održaće se i trke na 5km i 10km, kao i polumaratonska trka na 21 kilometar. Svi ljubitelji trčanja, ali i oni koji žele da se po prvi put oprobaju na jednoj zvaničnoj trci, mogu izabrati odgovarajući izazov i završiti trku kao šampioni u Beogradskoj areni, gde je predviđen doček i spektakl za sve trkače i navijače.

“Trčanje je za nas odraz mogućnosti da živimo bogatije i ispunjeniji u vremenu kada nas svakodnevne brige pritiskaju sa svih strana. Svaki kilometar koji pretrčimo, svaki dan u kome smo aktivni, svaka trka koji završimo jeste pobeda. Prihvatili smo na sebe cilj da izgradimo svetski trkački brend iz Srbije sa idejom da nas umesto 7.000 bude 70.000. Svako ko završi Serbia marathon, može da oseti kako je to biti šampion. Svi trkači su šampioni jeste naš poziv da uradite nešto dobro za sebe i date primer vašim najmilijma”, izjavio je Veroljub Zmijanac, direktor trke i menadžer Kancelarije za vanstadionsko trčanje u Atletskom savezu Srbije.

U okviru Serbia Marathona biće održan i Balkanski šampionat u maratonu na kojem će učestovati predstavnici 20 država članica Balkanske atletske federacije (ABAF), te će već 1. Serbia marathon, biti značajan internacionalni događaj sa pozitivnim ekonomskim uticajem na budžet grada i Srbije.

Ovu organizaciju podržao je prvi čovek Svetske atletske federacije (IAAF), Lord Sebastian Coe: “Ovde sam da podržim nešto što će se održati 3. novembra u Beogradu, a veoma je važno. U pitanju je Serbia marathon. Trčanje je pokret, a ne samo sport. Trčanje ohrabruje ljude da ostanu zdravi i budu u formi. Želim da budete na ulicama, trčite i navijate, a ako ne znate kako, posetite serbiamarathon.com”.

Podsetimo da je na konvenciji Evropske atletike koja je održana 25. i 26. oktobra u Lozani u Švajcarskoj, 1. Serbia Marathon zvanično ušao u kalendaru Evropske atletske federacije.

Broj trkača za 1. Serbia marathon je ograničen na 5000. Prvih 2500 prijavljenih startninu mogu izmiriti po ranoj i povlašćenoj ceni. Prijavni formular i svi detalji nalaze se na sajtu www.serbiamarathon.com