BRC INFO Novembar 16: Prijava za Beogradski maraton, lekarski pregledi i video vežbe

PRIJAVA ZA BEOGRADSKI MARATON

Beogradski maraton je zakazan za 22. april 2017. Mi ćemo kao klub nastupiti na trci i zatvoriti zimsku sezonu na taj način. Za BG maraton je potrebno da se prijavimo mesecima unapred, kako vreme prolazi cena postaje sve veća. Mi ćemo i ove godine kao klub organizovati zajedničku prijavu. Ona se nalazi na FB događaju.

Od organizatora BG maratona dobili smo tu pogodnost da do 11. januara 2017. možemo da se prijavimo po staroj ceni od 1800 dinara. Sve što je potrebno da uradite jeste da se prijavite.

Klikni OVDE i prijavi se za Beogradski maraton 2017.

Iznos startnine za maraton od 1800 dinara možete uplatiti na treninzima u ponedeljak 09. januara i sredu 11. januara ili na račun kluba. Ukoliko se uplata ne izvrši do navedenog datuma prijava se smatra nevažećom.

LEKARSKI PREGLED

Lekarski pregled, koji je obavezan od ovog semestra, se obavlja u ordinaciji sportske medicine Vita Maxima. Klikni OVDE i pogledaj gde se nalazi.

Cilj ovog pregleda je dobijanje odobrenja lekara sportske medicine za bavljenje fizičkom aktivnošću kakva se sporvodi u Školi trčanja. Sve što je potrebno da uradite jeste da pozovete jedan od dva navedena telefona i zakažete pregled.

Bitno je da naglasite da ste polaznik/ca Škole trčanja. Lekarski pregled je uračunat u cenu školarine. Telefoni za zakazivanje: 011/ 3058 376 i 064/ 4774 859 (zvati od 9h do 19h)

VIDEO VEŽBE

Pripremili smo za vas serijal video snimaka, u saradnji sa dr Irenom Čurović Marjanović, sa pravilnim izvođenjem vežbi (jačanja tetiva, zagrevanja i rastezanja).

Po proceni trenera svaki trkač-ica će dobiti svoj zadatak, ukoliko za to postoji potreba, da vežbe dodatno radi kod kuće. Cilj ovih vežbi jeste prevencija povreda ili rehabilitacija od povreda nastalih u prethodnim sezonama.

Pogledajte komplekse vežbi:

  • Za sve vas koji imate probleme sa stopalima, skočnim zgolbovima i potkolenicama – klikni OVDE i pogledaj klip.
  • Za sve vas kojima butni mišići nisu dovoljno jaki – klikni OVDE i pogledaj klip.
  • Za sve vas koji osećate bolove u donjem delu leđa – klikni OVDE i pogledaj klip.
  • Za sve vas koji morate da ojačate karlične mišiće i gluteuse – klikni OVDE i pogledaj klip.
  • Za sve vas koji treba da ojačate Corre, a nemate nikakve bolove u leđima – klikni OVDE i pogledaj klip.
  • Za sve vas koji osećate bolove u kolenima – klikni OVDE i pogledaj klip.

Lake noge, trkački pozdrav
Ivan Radenković, glavni trener