Preko 150 članova Beogradskog trkačkog kluba na polumaratonu u Sarajevu

U nedelju, 18. septembra u Sarajevu će biti održan 15. Sarajevski polumaraton. Beogradski trkački klub kao jedan od najvećih trkačkih klubova u regionu uzeće učešće na ovoj trci sa preko 150 članova, trkača i nordijskih hodača.

Ovo je prvo učešće Beogradskog trkačkog kluba na Sarajevskom polumaratonu, a povodom odlaska velike grupe trkača iz Srbije glavni trener kluba Ivan Radenković je izjavio:

Radujem se ovom putovanju. Vredno smo trenirali i letnju sezonu ćemo krunisati trkom u Sarajevu. Radujem se i druženju sa našim prijateljima iz sarajevske škole trčanja. Uvek se srećemo na raznim trkama, ali ovo će biti prvi put da im idemo u goste. 🙂 Maraton je prilika da jedan grad pokaže svoje najlepše lice, siguran sam da će tako biti i ovaj put. Naša putovanja na trke izuzetno doprinose povezivanju i upoznavanju svih trkača iz regiona. Prošle godine smo letnju sezonu završili u Ljubljani, ove u Sarajevu, a sledeće je u planu Zagreb.

Start trke počinje u samom srcu grada, na Ferhadiji, a učesnici će kroz cilj proći na trgu Suzan Sontag. Kao i Beogradski maraton staza Sarajevskog polumaratona vodi kroz kulturno-istorijske znamenitosti i lepote ovog grada. Osim učešća na polumaratonskoj trci članovi kluba će obići Sarajevo, uživati u autentičnom ambijantu i slikati se sa osvojenim medaljama.

Udruženje Marathon počelo je 2006. godine sa organizacijom ovog sportskog događaja koji se danas sa pravom smatra jednom od najmasovnijih sportskih događaja Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Iz godine u godinu Sarajevski polumaraton okuplja sve veći broj učesnika, kako profesionalnih sportista tako i rekreativaca i amatera.

Beogradski trkački klub (BRC) osnovan je 2011. godine sa kojim je počela nova era trčanja u Srbiji. Već u prvoj godini postojanja Klub organizuje Školu trčanja kroz koju je prošlo preko 4.5 hiljada ljudi. Pored redovnih treninga organizuju se i trkački izleti i putovanja na trke.

Upis novih polaznika biće održan u subotu i nedelju, 1. oktobra u BRC Runners Hubu, Tadeuša Košćuška 78.