Održana velika akcija pošumljavanja Savskog keja: Kompanije iz Srbije donirale 250 stabala u okviru kampanje “Trka za šume”

petak, 23. decembra na Savskom keju održana je velika akcija pošumljavanja u okviru koje je Serbia Business Run sa svojim partnerima i učesnicima zasadio 250 stabala (100 zimzelenih i 150 sadnica platana) doniranih tokom kampanje “Trka za šume”.

5Q5A6459

Ove godine je pokrenuta akcija pošumljavanja Srbije pod nazivom “Trka za šume”. Kampanja ima za cilj da tokom naradenih 5 godina, uz pomoć društveno odgovornih kompanija, posadi čak 100.000 novih stabala širom Srbije.

Pobednik ovogodišnje “Trke za šume” je kompanija Schneider Electric, naslovni sponzor serije, koja je donirala i zasadila 100 stabala na Savskom keju. Sadnice su zasadile i kompanije koje su donirale dodatnih 150 stabala, čime je cilj za ovu godinu od 146 stabala premašen, a BRC kao osnivač Serbia Business Run-a sada ima i svoje zimzeleno stablo u ovoj “trkačkoj šumi”.

Veroljub Zmijanac, direktor serije Serbia Business Run je povodom akcije rekao:

“Nikada naše trke biznis serije nismo videli samo kao jednodnevne sportske igre zaposlenih, već i kao platformu da kompanijski sport iskoristimo za veće dobro. Danas slavimo nešto što će ostati iza nas, za Beograd i žitelje u njemu – našu prvu SE SBR šumu. Zahvalan sam Schneider Electric-u i 19 kompanija koje su donirale barem jedno stablo, bez kojih ova šuma ne bi postojala. Pred nama je zadatak da napravimo model održivog sportskog događaja, da taj model ne čuvamo za sebe, već da damo primer kako bi sutra mnogi sportski događaji u zemlji postali zeleni.”

Zimzelena stabla su se sadila u području parka, a platani uz stazu prema ulici. Savski kej, gde inače treniramo, je ovako dobio odrasla stabla koja će pružati čist vazduh i hlad.

5Q5A6619

Ove godine fokus je bio na Beogradu, a plan za naredne godine je da se pošumi što više lokacija širom Srbije, a moto je: jedan trkač – jedno drvo. Kako iz godine u godinu rastemo, ne sumnjamo da ćemo do kraja 2025. godine zasaditi 100.000 stabala uz pomoć učesnika i članova i time značajno promeniti ekološku slika naše zemlje.

Startovali smo jako, a do cilja stižemo zajedno!