BRC TIM ZA DECU

BRC “Tim za decu” čine trkačice i trkači koji svoje trčanje koriste da izgrade srećniju i zdraviju budućnost dece Srbije

Beogradski trkački klub i Zvečanska

BRC “Tim za decu” je projekat koji ima za cilj podršku deci bez roditeljskog staranja iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Beogradski trkački klub i Centar u Zvečanskoj uspostavili su formalnu stratešku i dugoročnu saradnju.

Nemamo svi iste startne pozicije u trci koja se zove Život. Velika većina nas je odrasla u svojoj porodici, razvijala se, dobijala sigurnost, ljubav i podršku. Ali postoje i deca koja to nemaju, deca koja odrastaju  u ovom sistemu u njemu nekada ostaju do svoje 26 godine!

Zajedno možemo da deci koja dolaze prenesemo ono najbolje trkačko u nama: solidarnost, ljudskost, želju za životom i zdrav pogleda na svet. I da im svojim primerom probudimo iste ove vrednosti kod njih. Kroz BRC “Tim za decu” zajedno rastemo mi kao ljudi, a oni kao deca.

Česta pitanja i odgovori

Dugoročni efekti

Tokom 2018. započinjemo projekat individualnog donatorstva Zvečanskoj. Od 2020. godine krećemo u program osnaživanja kroz Školu trčanja, za istu tu decu, sada tinejdžere. U 2022. godini imamo kompletiran sistem, mentorstva i podrške, deca koja su trčala sa nama, sada postaju praktikanti, šegrti, kuvari, vozači, asistenti, prevodioci u preduzećima čiji su vlasnici i menadžeri članovi BRC-a.

[table id=7 /]

Kako da se angažujem u BRC “Timu za decu”?

5 koraka prilikom doniranja


#1 Prijavi se i postani član Tima za decu

#2 Odaberi trku na kojoj ćeš trčati za decu

#3 Pozovi prijatelje da se uključe u doniranje (prodaja  kilometara, lična aukcija, itd.)

#4 Trčiš trku u majci ili sa bedžom Tim za decu

#5 Nakon trke prikupljeni novac uplaćuješ na račun Centra u Zvečanskoj

Na koji način još možeš da doprineseš?

Imaš li?

1 MINUT: Podeli ovaj tekst svojim prijateljima

5 MINUTA: Donaniraj na žiro račun Centra u Zvečanskoj

1 SAT MESEČNO: Pokretanjem lične akcije promocije tvog trčanja za decu i na taj način animiraj ljude iz tvog okruženja da doniraju (prodaja kilometara, aukcija, donatorska večera, itd.)

10 SATI MESEČNO: Priključivanjem koordinatorskom timu i volontiranjem u Timu za decu

Budi deo programskog i koordinatorskog tima

BRC “Tim za decu” ima svog koordinatora i koordinatorski tim, volonterske pozicije koje čine aktivni i nekadašnji članovi BRC. Zadaci kordinatorskog tima su: 1. Predstavljanje projekta u javnosti, 2. Edukacija članova o tome kako postati agent donator (prodaja kilometara, lična aukcija, itd., 3. Komunikacija sa članovima, 4. Komunikacija sa potencijalnim partnerima i 5. Organizacija donatorskih događaja. 

Želite li da budete deo ove super družine i učinite nešto stvarno važno kroz trčanje – pišite nam!