BRC tim za decu

BRC “Tim za decu” čine trkačice i trkači koji svoje trčanje koriste da izgrade srećniju i zdraviju budućnost dece Srbije

BRC “Tim za decu” je projekat koji ima za cilj podršku deci bez roditeljskog staranja iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Beogradski trkački klub i Centar u Zvečanskoj uspostavili su formalnu stratešku i dugoročnu saradnju.

Nemamo svi iste startne pozicije u trci koja se zove Život. Velika većina nas je odrasla u svojoj porodici, razvijala se, dobijala sigurnost, ljubav i podršku. Ali postoje i deca koja to nemaju, deca koja odrastaju u ovom sistemu u njemu nekada ostaju do svoje 26 godine!

Zajedno možemo da deci koja dolaze prenesemo ono najbolje trkačko u nama: solidarnost, ljudskost, želju za životom i zdrav pogleda na svet. I da im svojim primerom probudimo iste ove vrednosti kod njih. Kroz BRC “Tim za decu” zajedno rastemo mi kao ljudi, a oni kao deca.

Dugoročni efekti

Tokom 2018. započinjemo projekat individualnog donatorstva Zvečanskoj. Od 2020. godine krećemo u program osnaživanja kroz Školu trčanja, za istu tu decu, sada tinejdžere. U 2022. godini imamo kompletiran sistem, mentorstva i podrške, deca koja su trčala sa nama, sada postaju praktikanti, šegrti, kuvari, vozači, asistenti, prevodioci u preduzećima čiji su vlasnici i menadžeri članovi BRC-a.

Kako da se angažujem u BRC "Timu za decu"?

5 koraka prilikom doniranja

 1. Prijavi se i postani član Tima za decu
 2. Odaberi trku na kojoj ćeš trčati za decu
 3. Pozovi prijatelje da se uključe u doniranje (prodaja kilometara, lična aukcija, itd.)
 4. Trčiš trku u majci ili sa bedžom Tim za decu
 5. Nakon trke prikupljeni novac uplaćuješ na račun Centra u Zvečanskoj

Na koji način još možeš da doprineseš? Imaš li:

 • 1 MINUT: Podeli ovaj tekst svojim prijateljima
 • 5 MINUTA: Donaniraj na žiro račun Centra u Zvečanskoj
 • 1 SAT MESEČNO: Pokretanjem lične akcije promocije tvog trčanja za decu i na taj način animiraj ljude iz tvog okruženja da doniraju (prodaja kilometara, aukcija, donatorska večera, itd.)
 • 10 SATI MESEČNO: Priključivanjem koordinatorskom timu i volontiranjem u Timu za decu

Budi deo programskog i koordinatorskog tima

BRC “Tim za decu” ima svog koordinatora i koordinatorski tim, volonterske pozicije koje čine aktivni i nekadašnji članovi BRC. Zadaci kordinatorskog tima su: 1. Predstavljanje projekta u javnosti, 2. Edukacija članova o tome kako postati agent donator (prodaja kilometara, lična aukcija, itd., 3. Komunikacija sa članovima, 4. Komunikacija sa potencijalnim partnerima i 5. Organizacija donatorskih događaja.

Želite li da budete deo ove super družine i učinite nešto stvarno važno kroz trčanje – pišite nam!

Česta pitanja i odgovori

Tim za Decu je posvećena grupa odraslih trkača iz Srbije i dijaspore koji svrhu svog trčanja vide u pomoći deci i mladima da kroz programe trčanja Beogradskog trkačkog kluba postanu bolji ljudi: da ostanu zdravi, postanu posevećeni i razviju samopouzdanje.

Novac koji sakupe članovi Tima za decu se usmerava se u usluge za mlade Beogradskog trkačkog kluba. Ovi programi su besplatne ili jako povoljne zdravstvene i fitnes vežbovne procedure na bazi trčanja.

Pored ličnog zadovoljstva koje dolazi u pomoganju deci da se bore sa gojaznošću i sedentarnim načinimo života, Tim za Decu svojim članovima obezbveđuje najbolju ekspertsku podršku u trenažnoj pripremi za trku kako bisgte trku završili sa osmehom. Sjajni ljudi i novo društvo, te majica tima i druženje pre i posle trke su samo još neke od koristi.

Ne. Svi članovi Tima za Decu su odgovorni da plate kotizaciju za trku na zvaničnom sajtu trke.

Ne postoji zvanični krajnji rok i nema ograničenog broja članova. Sa druge strane, naša preporuka je da se registrujete na vreme i da obavezno uplatite vašu kotizaciju za trku na vreme kako biste ostvarili popust za ranu prijavu. Rana registracija u Tim za Decu vam omogućuje da ranije krenete da se spremate za trku i da imate više vremena da sakupite novac.

Možete napraviti “Koporativni Tim za Decu” u vašoj kompaniji i možete trčati pod bojama vaše firme na Beogradskom maratonu. Prijavite se u tim zajedno, a mi ćemo vam omogućiti online trening za vaše zaposlene, te specijalne uslove u Školi trčanja i jedno besplatno predavanje o trčanju u vašim prostorijama. Kompanija za uzvrat može “mečovati” vaše donacije, to jest duplirati sumu koju vi kao pojedinci skupite.

Za Beogradski maraton minimum donacija je 10.000,00 RSD.

Svaki član tima dobiće “BRC Tim za Decu – vodič za donatore” kratku brošuricu sa savetima kako da u svojoj zajednici promoviše Tim za decu i uključi prijatelje, kolege i članove porodice. Kroz zatvorenu Fejsbuk BRC Tim za decu grupu imaćete priliku da vidite koje su trikove drugi članovi tima iskoristili da sakupe novac.

Kada sakupite novac koji su vaši prijatejli i vi donirali, molim vas da ga uplatite na račun BRC-a. Primalac: Beogradsi trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd Broj računa: 160-352631-65 Namena: Donacija Tima za decu u ime [VAŠE IME I PREZIME] Iznos: Poziv na broj: Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu dd-mm-yyyy
Strava. Postoji nešto što se zove “Matching gift” ili u prevodu “Koliko ja, toliko i firma”. Firma na ovaj način duplira sumu koju skupili vi. Na primer, vi od vaših prijatelja sakupite 10.000,00 RSD, vaša firma će uplatiti još 10.000,00 RSD. Naše firme nemaju ovu politiku donatorstva, ali ako je vaša firma strana možda ima uredbu koja kaže: “Do [IZNOS] dupilramo napore naših zaposleni”.
Ako se prijavite kao grupa trkača možete osmisliti svoje ime i svoju ekipu. Tada je vaš cilj 7500,00 po osobi. Tim može da se sastoji od 3 ili više članova. Prijavite se u Tim za Decu, a u Napomeni stavite imena ostalih članova tima.

Da, svi trkači su dobrodošli da se priključe Timu za Decu. Naš program priprema koji ćete dobiti online ima za cilj da vas dovede do cilja. Ukoilko vam je potrebna dodatna podrška, molim vas pogeldajte naše programa za odrasle.

Da. BRC će svakom prijavljenom članu staviti na raspolaganje programe za trčanje, kao i pomoć pri fandrejzingu. Tu je i zatvorena Fejsbuk grupa u kojoj će biti mentori naši treneri sa savetima.

Da. BRC će svakom prijavljenom članu staviti na raspolaganje programe za trčanje, kao i pomoć pri fandrejzingu. Tu je i zatvorena Fejsbuk grupa u kojoj će biti mentori naši treneri sa savetima.

Žao nam je da to čujemo. Da, možete da otkažete članstvo. U tom slučaju pozivamo vas da i dalje nastavite da sakupljate novac i da budete deo našeg navijačkog tima koji ćemo organizovati na trci, kao i deo naše proslave posle trke.

Tim za Decu ne organizuje prevoz i smeštaj, ali vam preporučujemo hotel “Argo” u blizini cilja i starta. Dodatno, pogledajte oficijalnu ponudu i partnere Beogradskog maratona ili jednostavno airbnb.com i booking.com

Naša preporuka je da dođete minimum dan ili dva ranije u Beograd. Beogradski maraton organizuje pasta party veče pred trku, a i vaše pakete morate preuzeti dan ranije, izuzev u slučaju da stižete tačno na dan, što morate najaviti organizatorima.

Ne. Vi ćete otići do prijavnog centra Beogradskog maratona i preuzećete vaš paket.

Celokupnu kontrolu i rukovođenje novcem Fonda imaće Nadzorni odbor Beogradskog trkačkog kluba. Nadzorni odbor Kluba sastoji se od 3 člana, a ključ za sastavljanje odbora je: 1 član/ica roditelj, 1 osoba sa renomeom i 1 stručnjak za rad sa decom. Fond ima svoj poseban račun koji neće biti korišćen za druge namene.

 • Novac koji prikupljate prodajom kilometara na Beogradskom maratonu biće jedino moguće uplatiti na račun
 • Sav novac od aukcija na BRC Žurci biće prebrojan od srane Nadzornog odbora i sutradan uplaćen na Račun Fonda.
 • 5% od uplaćenih članarina biće uplaćen dve nedelje od upisa na Račun Fonda. Kontrolu će izvršiti Nadzorni odbor kluba.
 • I sva ostala sredstva biće isključivo uplaćena/isplaćena sa ovom namenskog računa Fonda.

Tim za decu je osnovan krajem 2016. godine kada smo u Beogradskom trkačkom klubu prepoznali potrebu da deca iz Beograda i Srbije dobiju kvalitetne programe za redovno bavljenje fizičkom aktivnošću na bazi trčanja.

BRC od 2011. godine radi sa starijim sugrađanima i postalo nam je jasno koliko naši članovi imaju problema sa zdravljem i sposobnostima da žive aktivno i funckionalno. Sa druge strane ima pasivnih pojedinaca koji vrlo brzo “uđu u štos” i krenu da napreduju velikom brzinom. Osnovni faktor koji pravi razliku jeste pitanje: da li ste trenirali i bili aktivni kao mali. Oni koji jesu, nevezano za to, da li su tokom srednje škole i studija bili zakucani za stolicu, brže će videti efekte vežbanje i sa 35+.

Tim za decu je nastojanje i borba za prirodnog čoveka. Prirodan čovekje čovek u pokretu, pun energije da završava svoje radne zadatke, da se igra sa decom, da voli, da bude pozitivan i ostane aktivan duboko u starost.

Deca, pak, danas sve više sede za računarom ili ispred ekrana svojih telefona, a sve manje provode vremena napolju. Časovi fizičkog su za mnoge jedini trenutak da se pokrenu, a mnogi škole nemaju uslove da ih izvše. Javljaju se problemi sa gojaznošću koja postaje epidemija.

Zato je i Ministarstvo omladine i sporta preoznalo ovaj izazov i postavili kao jedan od ciljeva “Nacionalnu strategiju za razvoj sporta” priortet da se školski i sport za decu i mlade unapredi.

Od 2010. godine do 2013, osnivači Beogrdskog trkačkog kluba, radili su u okviru Udruženja Aktivan život u kojem su se bavili podrškom mladih za mlade u učenju životnih veština kao što su postavljanje ciljeva, razvoj samopouzdanja, veštine donošenja odluke, vršnjačkog koučingu, jeziku saosećanja i edukacijimo o pravilnoj ishrani i trčanju. Ova znanja su primenjena u okviru programa za decu na bazi trčanja.

Upis i cena

Po ceni manjoj od jednog meseca indivudalnih treninga, u BRC Školi trčanja dobijete 6 meseci rada sa trenerom i grupom koji vam grantuje ispunjenje vaših fitnes i trkačkih ciljeva. Aktuelna cena i svi modeli plaćanja Škole trčanje nalaze se na našem sajtu www.skolatrcanja.com