BRC Yoga for Runners

Ako je tvoj cilj da popraviš posturu, budeš funkcionalniji tokom svakodnevnih aktivnosti i dan započneš na najkvalitetnij mogući način – ovo je pravi program za tebe!

Ovaj program predstavlja pravu oazu zdravlja. Kroz elemente joge radi se na unapređenju i održavanju pokretljivost zglobova, elastičnosti i snazi mišića, dok se kroz trčanje postiže optimalno opterećenje kardio-vaskularnog i respiratornog sistema.

Program je namenjen onima koji žele da unaprede kvalitet svog života adekvatnom  brigom o svom telu. Zaposlenima koji teško mođu da nađu slobodno vreme i da jednim treningom obuhvate sve segmente zdravog tela. Zato se treninzi održavaju neposredno pre i posle posla:

  • Ponedeljak / sreda: 06:30 – 08:00
  • Petak: 18:00 – 19:30

Podigni snagu, fokus i izdržljivost i zablistaj na poslu!

O programu

Trening traje 90 minuta i akcenat se stavlja na vežbanje joga položaja sa vežbama disanja.

Ponedeljkom i sredom prvi deo, u trajanju od 60 minuta, posvećen je izvođenju joga asana uz vežbe disanja. Drugi deo, koji traje 25-30 minuta, čini džogiranje, lagano rastrčavanje. 

Petak je u potpunosti posvećen jogi vežbanjem klasične hata joge. Ovaj čas je podeljen u tri dela. Uvodni deo je lagano zagrevanje i vežbe disanja. Drugi, glavni deo, čine vežbe joga asana sa naglaskom na snazi i gipkosti. Poslednji deo je posvećen opuštanju kroz joga nidru.

Za ovu aktivnost su ti potrebne udobne patike i udobna odeća. Jogu vežbamo u mekanoj elastičnoj odeći, bosi ili u čarapama. Džoging nije trčanje visokog intenziteta ili dugih distanci, tako da će biti dovoljne sportske patike. Odeća za trčanje može biti od nekih aktivnih materijala.

Vežbe joge će se uglavnom održavati u zatvorenom prostoru, dok za trčanje izlazimo na otvoreno i trčimo pored ušća naše dve reke, Save i Dunava. 

O instruktorki joge

Jogu vodi instruktorka joge Zorica Janković. Zorica je kroz jogu naučila da ceni svoje vreme, svoje telo i sebe. Joga se sjajno uklopila u svakodnevni život zaposlene majke, sa dugim satima za računarom i u prevozu, pod konstantnim pritiskom savremenog načina života. Ovoj aktivnosti je nedostajao pokret na otvorenom pa je počela da trči u našem klubu. Joga i trčanje su postali njena svakodnevica i recept za održavanje zdravog tela i duha.

U želji da podeli znanje i iskustvo koje je stekla, postala je instruktorka joge. Edukaciju je prošla u Vidya Yoga školi Dragana Lončara sa 200 RYT i stekla pravo podučavanja Asana, Pranajame i jogičke relaksacije. Obučena je za sportskog instruktora specijalizovanog za jogu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu. Sertifikovana je instruktorka Jin joge i stalno radi na svojoj edukaciji u ovoj oblasti. 

 Njen motiv da bude instruktor joge jeste da prenese svoje znanje i iskustvo drugima i pomogne im da nauče kako da osluškuju svoje telo, da osete njegove mogućnosti, zavole ga i sa tim saznanjem rade na razvoju snage, gipkosti, pokretljivosti… 

Prijava

Popuni kratku prijavu i očekuj poziv trenera i uvodni razgovor. Prilikom prijave neophodno je navesti željeni paket.