Škola trčanja na Dorćolu startuje za

Dana
Sati
Minuta
Sekundi

BRC Škola trčanja

Da li već neko vreme pokušavate sebe „da naterate“ da trenirate, da sredite kilažu i da se dovedete u red? Da li ste već pokušali sa trčanjem ali ste zbog nekog razloga izgubili motivaciju i prestali?

Apsolutni početnici

Svi vi koji možda godinu, dve ili čak 10 ili možda i 20 godina (imali smo i takve školarce!) niste bavili nikakvom fizičkog rekreacijom. U BRC Školi trčanja, trening početničkih grupa se zasniva na miksu hodanja i veoma lagano džoginga i vežbama oblikovanja koje nas pripremaju za bezbolno bavljenje trčanjem.

Napredni početnici

Svi vi koji već trenirate (teretena, pilates, personalno…) ili već trčite, možda čak ste istrčali i trku na 5, 10 km ili čak i polumaraton u sopstevenoj režiji. U BRC Školi trčanja pronaćićete stručne trenere i grupu ljudi uz kojih će sledeći izazavo, npr polumaraton na 21km biti sjano iskustvo i novi lični rekord.

Šta je "BRC Škola trčanja"?

Škola trčanja je polugodišnji, grupni program vežbanja na otvorenom, kreiran za totalne i napredne početnike, ljude koje godinama nisu se bavili sportom i fizičkom rekreacijom. Otvorena je za sve od 16 do 66 godina. Prosek godina školaraca je 30-35.

Škola trčanja? Šta tu ima da se uči?

Svako može da trči, ali često ako ne znamo šta da radimo brzo odustanemo. Nekoliko je razloga:

  • Trčimo puno i bez plana – povredimo se, krenu da nas bole kolena, kukovi…
  • Trčimo brzo – zadišemo se i deluje da je teško pa odustanemo
  • Trčimo monotono – trčimo identične treninge bez društva


Zato BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Šta radimo na treninzima?

Treninzi traju od 60 do 90 minuta i tokom nedelje sprovode na više lokacija u Beogradu. Na treningu se zagrevamo, radimo vežbe snage i onda trčimo. Nakon trčanja vraćamo se i radimo istezanje.

Znači nije samo da trčite, već je program napravljen tako da se zategnete, sprečite povrede, ojačate i sveukupno steknete dobru kondiciju i opštefizičku formu.

Termini i lokacije

Treninzi BRC Škole trčanja se održavaju tri puta nedeljno, što je optimalni nivo opterećenja za sve početnike u trčanju i trkače koji nisu takmičari.

Normalno je, neki termini ti neće savršeno odgovarati. U tom slučaju trening dobijaš na mejl ili SMS i možeš da ga uradiš „za domaći“ u vremenu kada tebi odgovara. Dodatno, možeš trenirati sa BRC-om u nekom od 30 alternativnih nedeljnih termina. Za aktuelne termine pogledaj naš Kalendar.