BRC Škola trčanja

Da li već neko vreme pokušavate sebe „da naterate“ da trenirate, da sredite kilažu i da se dovedete u red? Da li ste već pokušali sa trčanjem ali ste zbog nekog razloga izgubili motivaciju i prestali?

Apsolutni početnici

Svi vi koji možda godinu, dve ili čak 10 ili možda i 20 godina (imali smo i takve školarce!) niste bavili nikakvom fizičkog rekreacijom. U BRC Školi trčanja, trening početničkih grupa se zasniva na miksu hodanja i veoma lagano džoginga i vežbama oblikovanja koje nas pripremaju za bezbolno bavljenje trčanjem.

Napredni početnici

Svi vi koji već trenirate (teretena, pilates, personalno…) ili već trčite, možda čak ste istrčali i trku na 5, 10 km ili čak i polumaraton u sopstevenoj režiji. U BRC Školi trčanja pronaćićete stručne trenere i grupu ljudi uz kojih će sledeći izazavo, npr polumaraton na 21km biti sjano iskustvo i novi lični rekord.

Šta je "BRC Škola trčanja"?

Škola trčanja je polugodišnji, grupni program vežbanja na otvorenom, kreiran za totalne i napredne početnike, ljude koje godinama nisu se bavili sportom i fizičkom rekreacijom. Otvorena je za sve od 16 do 66 godina. 

Škola trčanja? Šta tu ima da se uči?

Svako može da trči, ali često ako ne znamo šta da radimo brzo odustanemo. Nekoliko je razloga:

  • Trčimo puno i bez plana – povredimo se, krenu da nas bole kolena, kukovi…
  • Trčimo brzo – zadišemo se i deluje da je teško pa odustanemo
  • Trčimo monotono – trčimo identične treninge bez društva


Zato BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Šta radimo na treninzima?

Treninzi traju od 60 do 90 minuta i tokom nedelje sprovode na više lokacija u Beogradu. Na treningu se zagrevamo, radimo vežbe snage i onda trčimo. Nakon trčanja vraćamo se i radimo istezanje.

Znači nije samo da trčite, već je program napravljen tako da se zategnete, sprečite povrede, ojačate i sveukupno steknete dobru kondiciju i opštefizičku formu.

Termini i lokacije

Treninzi BRC Škole trčanja se održavaju tri puta nedeljno, što je optimalni nivo opterećenja za sve početnike u trčanju i trkače koji nisu takmičari.

Normalno je, neki termini ti neće savršeno odgovarati. Plan treninga dobijaš na mejl i/ili viber i možeš da ga uradiš „za domaći“ u vremenu kada tebi odgovara.

Dodatno, možeš trenirati sa BRC-om u nekom od 30 alternativnih nedeljnih termina. Za aktuelne termine pogledaj naš Kalendar.