BRC MARATON AKADEMIJA

BRC Maraton akademija je polugodišnji grupni program priprema za prvi maraton. Ukoliko vam je to cilj – da završite maraton, da to iskustvo bude sigurno, bezbolno i zabavno, onda ste na pravom mestu.

Manje od 1% ljudi na planeti Zemlji je istrčalo maraton. Ako je to i tvoj izazov, možemo ti pomoći da ostvariš san i prođeš kroz cilj maratona u meki trčanja Nju Jorku, čuvenom Bostonu, ultra brzom Berlinu, opuštenom Amsterdamu, drugačijem Tokiju… ili baš u našem Beogradu, što će biti posebno iskustvo koje ćeš podeliti sa porodicom i drugarim za Kluba.

Zašto BRC Maraton akademija?

Bez lutanja i nepotrebnog iscrpljivanja organizma, polaznici BRC Maraton akademije, dobijaju trenera, koji je vodič u najbezbednijem i najefikasnijem putu do finiša maratonske trke na 42.195 metara. 

BRC Maraton akademija je program zato što ima početak i kraj. Nakon što završite program možete nastaiti da trčite maratone u BRC Road Runners grupi.

Jednostavna ideja je da vam za 6 meseci pomognemo da istrčite maraton bilo to za 3:29:59 ili 5 i po sati. No, trčanje maratonske trke nije 2x više od polumaratona, proces je izuzetno kompleksniji i na površinu izlaze ogromne količine energije u trenucima kada prevazilazite svoje granice. Ovaj proces je važno da vodi neko ko već ima to iskustvo i ko u ovom putu može biti trener ali i mentor.

STUBOVI PROGRAMA

Pametan trening

Program je podeljen u 6 mesečnih ciklusa. Od prvog do petog opterećenje postepeno raste, dok u šestom ciklusu raste intenzitet, a kilometraža opada. Svaki od mesečnih ciklusa u sebi sadrži 4 nedeljna ciklusa. U prva tri nedeljna ciklusa opterećenje raste, dok je četvrti ciklus oporavka.

Edukacija 

Edukativni program se sprovodi ponedeljkom nakon treninga i sastoji se od 20 edukacija koje pripremaju polaznike da sa potpunom svešću i apsolutno spremni prođu kroz iskustvo maratona. 

Grupna podrška

Osnovna ideja je da jedan izuzetno ozbiljan trenažni proces stavimo u mnogo opušteniji kontekst gde ćemo jedni drugima biti podrška, gde ćemo trčati po raznim delovima grada, odlaziti u male trkačke avanture, gde ćemo učiti i rasti zajedno, padati i ustajati i izlaziti jači iz svakog treninga.


MISIJA PROGRAMA

Prolazak kroz cilj maratona je prilika da postanemo daleko zrelija i snažnija ljudska bića, ali samo pod uslovom da procesom pripreme upravljamo na pravi način.


EDUKACIJE

 1. Zone intenziteta u treningu za maraton
 2. Zašto većina maratonaca stigne da cilj dehidrirana?
 3. Šta će trkačima snaga?
 4. Kako prepoznati pretreniranost?
 5. “Zid na maratonu” i kako ga izbeći

Pored edukacija po programu je zajedničko gledanje 3 filma o maratonu koji imaju motivacioni i edukativni karakter, a u planu su i gostovanja najboljih srpskih maratonaca.


USLOVI

Polaznici/ce moraju da ispune tri uslova kako bi bili/e deo ovog programa:

 1. Bavljenje trčanjem u kontinuitetu poslednjih goidnu dana
 2. Nije bilo povreda u poslednja 3 meseca
 3. Istrčan polumaraton za brže od 2 sata i 20 minuta u poslednja 4 meseca

Detalji o programu u 2020. godini

Ukoliko neko ne ispunjava jedan od uslova ili se naknadno prijavljuje,  a želeo bi da se priključi ovom programu zakazuje razgovor sa trenerom nakon čega trener donosi odluku o priključivanju programu.

Upis

Upis i predstavljanje programa je u sredu, 13. maja od 10:30h. u BRC Runners Hubu, Tadeuša Košćuška 78.

Cena

1. Mesečno plaćanje: 3.500,00 RSD mesečno (prva rata je 7.000,00 i pokriva prvi i poslednji mesec treniranja)

2. Sezonsko plaćanje (6 meseci) članarina koja uključuje gratis lekarski pregled i majicu: 18.990,00 RSD

Lokacije i termini treninga

 • Ponedeljak: Brankov most 20h strength + run
 • Sreda: Brankov most, 20h tempo/interval run
 • Četvrtak: Trim staza Košutnjaku na 19h strength + technique
 • Subota: Ada, 08:00, kafe Šuma  LSD/tempo run

SPREMI SE ZA MARATON!