BRC Lean & Fit

Da li ste i vi trkač koji je otkrio da mu trčanje nije dovoljno? Da li idete na dodatne treninge snage i na taj način trošite više vremena i više novca, umesto da integrišete dva programa u jedan?

BRC Lean & Fit nudi 4.5 sati optimalnog nedeljnog opterećenja, umesto 7-9 sati koliko trenutno oduzima trčanje i trening snage kada se rade odvojeno. Novčana ušteda je takođe tu, jer je sada trčanje dostupno uz trening snage po ceni vođenih treninga u grupi. Da se razumemo, trčanje je kul, nekome je dovoljan samo trkački program i nivo treninga snage u okviru BRC Road Runners-a, ali mnogo trkača želi jači trening snage kojim će kompletirati svoje fitnes i trkačke ciljeve.

O programu

Treninzi traju 85 minuta.

Program se sprovodi u manjim grupama do 12 ljudi u BRC Runners Hub by PUSH.

Na početku programa se definišu trkačke sposobnosti na osnovu kojih se određuje plan i program treninga.

U pitanju je integrisan program trčanja i vežbi snage čiji se obim smenjuje u ciklusima. Jedan ciklus se radi više na snazi, drugi ciklus na trčanju.

O treneru

Program vodi trener Boris Ristanović, Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta, koji je svo svoje iskustvo u radu sa rekreativcima i profesionalnim sportistima prilagodio trkačkim potrebama i sjajnim rezultatima.

Boris Ristanović je jedan od najboljih studenata DIF-a, Ironman triatlonac, kondicioni trener ŽKK Crvena Zvezda i jedan sjajan mladi čovek i karakter.

Njegovu trening filozofiju sažeo je ovako: Ni u jednom trenutku nemoj potceniti trčanje, poštuj ga, opažaj kako deluje na tvoje telo i um i u skladu sa tim konstantno zadaj sebi nove ciljeve, kako bi napredak bio konstantan.

Faze programa

Intenzivni rad na na povećanju snage, oblikovanju tela i osećaju moći, trčanje je srednjeg intenziteta. Radimo lekarski pregled, a krajem meseca idemo na izlet na Košutnjak.
Podjednako se radi na snazi i trčanju. U stanju ujednačenosti treninga, telo postiže ogroman napredak u trkačkom i fizičkom izgledu. Ovog meseca BRC zajedno nastupa na Beogradskom maratonu. Jedan vikend trening radimo tradicionalno na Kosmaju, sa bazom u Kabinet pivari, taman da se opustimo posle dve velike trke koje smo istrčali na proleće.
Smenjuju se ciklusi snage i trčanja, osećaj i u trčanju i jakom telu je ono što ste gradili do tad. Idemo na letnji trkački izlet na Zagajička brda. Započinjemo sa BRC Summer Challenge-om!
BRC Summer Challenge je u toku, i nastavljamo sa ciklusima snage i trčanja. U julu nas očekuje osveženje u vidu treninga na Avali. Na kraju meseca kao klub nastupamo na još jednoj lepoj destinaciji, na Kopaonik Trail Race, očekuju nas kratke i trčljive trail staze!
Manje vežbi snage, još trka i sjajnih fotki u kojima tvoje telo i medalja izgledaju perfektno i brzo. Idemo na izlet u srcu Beograda – Yugo tura. Zatim putujemo u Suboticu na kontrolnu trku pre završnice u septembru.
Veliki obim vežbi kojim pokrećemo telo na jedan drugačiji način kroz vežbe snage koji aktiviraju celo telo, trčanje je manjeg obima. Sačuvajte ovaj datum, ovo će biti naša glavna sezonska trka: 18.9. Sarajevski polumaraton!

Prijava

Popuni kratku prijavu i očekuj poziv trenera i uvodni razgovor. Prilikom prijave neophodno je navesti željeni paket.