Otvorene prijave za seminar: Joga disanje za trkače! Naučite tehnike disanja koje će vam pomoći u svim aerobnim aktivnostima!

A sada nešto sasvim novo! Trčanje i pranayama yoga!

U julu će se održati seminar JOGA DISANJA ZA TRKAČE u trajanju od 3 vikenda (8 sesija) u BRC Runners Hub-u. Drži ga Ana Novaković, joga instruktorka i trkačica!

U nastavku teksta saznaj sve o programu, i prijavi se na ovom linku.

‘Breath is used to control the uncontrollable.’

Šta je pranayama?

Pranayama je proces preduzimanja kontrole nad životnom energijom kroz regulaciju disanja.

Praktikujemo je jer:

Korekcijom paterna disanja efektivno otklanjamo mnoge teskobe i tenzije na dubokom energetskom nivou. Kao što kada smo napeti ili bolesni to menja naše disanje, tako i obrnuto – ciljanim promenjenim disanjem mi utičemo na dublje uzroke koji dovode do mnogih poremećaja i tenzija. Vežbe disanja nas energetizuju, smiruju, balansiraju i pročišćuju.

Na fizičkom nivou ove vežbe dovode do ventilacije pluća – provetravanja 🙂 kao i povećanja kapaciteta pluća tj. volumena udaha i izdaha koji su nam na raspolaganju. Veći protok vazduha umnogome nam pomaže u aerobnim aktivnostima, kao i u sposobnosti da se brže umirimo i iz pobuđenog stanja dođemo do uravnoteženog disanja.

Određene vežbe pomažu i pri proširenju disajnih puteva i čišćenju istih kao i grla. Kod pojedinih dolazi do opšte detoksifikacije organizma što je takođe pozitivan efekat.

Sa svakim zajedničkim terminom tokom seminara radimo intenzivno na vežbama pranayame koje polaznik kasnije usvaja i može dalje sprovoditi kao kratku samostalnu dnevnu praksu. Tokom intenzivnih zajedničkih treninga dolazi do znatnog pomeranja granica, i do čišćenja, a kasnije se sve to redovnom praksom održava i laganije progresivno poboljšava.

Očekujte nova iskustva i senzacije kao i bolju komunikaciju sa sopstvenim telom nakon ovog seminara.

Postizanjem veće koherencije daha kroz ove tehnike, to dovodi do veće koherencije tokom svakodnevnih aktivnosti što za uzvrat dovodi do koherencije srčanih i moždanih talasa – a sve to čini nas mnogo stabilnijim i otpornijim na promene, povećava sposobnost našeg organizma da se brže vraća u homeostazu.

Ceo set pranayama je tako postavljen da radimo naizmenično energetizujuće i smirujuće prakse pa sam ovaj način dovodi do toga da se ceo organizam i sistem organa za disanje mnogo brže prilagođavaju promenama.

Seminar je zamišljen kao kontinuirano sastajanje, tačnije 8 puta po minimum 1.5h a na svakom sastanku se rade iste pranayame u sve težoj formi svaki put. Lagano gradite i čistite organizam. Svaki put ćete raditi i nešto potpuno novo, što će vam ostati, za samostalan rad kasnije kao alat!

Kao rezultat imaćete nov nivo povezanosti i saradnje sa sopstvenim dahom, povećan kapacitet pluća, sposobnost kontrole reakcije organizma kontrolom daha kao i detoksifikaciju organizma na više nivoa.

Instruktorka joge Ana Novaković

Seminar vodi Ana Novaković, obučena u školi za instruktore yoge Dragana Lončara u Beogradu 200hr (2018/19) i stipendista Indijskog ministarstva spoljnjih poslova u S-VYASA Yoga univerzitetu u gradu Bengaluru, Indija 300hr (2019). Aktivan instruktor yoge i pranayame kao i praktikant vipassana meditacije i taoističkih praksi.

Anu možete pratiti na instagram profilu Yoga na Donjem Gradu.

Kada i gde se održava seminar?

Adresa: BRC Runners Hub, Tadeuša Košćuška 78 (na Dorćolskom keju)

Termini su uvek od 19h:

petak 03. jul
subota 04. jul
nedelja 05. jul

petak 10. jul
subota 11. jul
nedelja 12. jul

petak 17. jul
subota 18. jul

Prijave:

Prijave su obavezne preko linka ispod, a mesta su ograničena!

CENA KOMPLETNOG SEMINARA:

8.500 RSD – za rane uplate do 28. juna
10.000 RSD – uplata na samom seminaru

Uplata se vrši u BRC Runners Hub-u, Tadeuša Košćuška 78: ponedeljkom i sredom od 19:30 do 21:00, utorkom i četvrtkom od 18:00 do 22:00.

Kontakt za više informacija: 063 812 65 73 ili kontakt@belgraderunningclub.com

Ana Novaković je gostovala u našem podkastu Trčite bez da se zadišete uz pomoć tehnika jogičkog disanja. Poslušajte ovaj zanimljiv razgovor: