Škola trčanja startuje za
Dana
Sati
Minuta
Sekundi

Online coaching

Online koučing u vreme interneta i stalne dostupnosti je postao najlakš i najefektivniji način da trener uvek bude tu pored tebe, da prati i planira tvoj razvoj kao sportiste. Pristup je individualni, 1 na 1, trener posvećen samo tebi, program pravljen na osnovu tvoje kondicije i potpuno prilagođen tvojim mogućnostima i životnoj situaciji.

Šta predstavlja Online coaching method?

Online coaching je pristup treningu koji omogućava treneru i klijentu da funkcionišu besprekorno bez obzira na fizičku udaljenost. Uz pomoć različitih testova, upitnika i intervjua dolazimo do informacije koje je to početno stanje u kome se klijent nalazi, zajedno postavljamo ciljeve (kratkoročne i dugoročne) i krećemo na zajedničku misiju – postizanje boljih rezultata, pomeranje granica. Trenažni program se formira za nedelju ili dve unapred, u zavisnosti od nivoa utreniranosti i ciljeva programa.

Onlajn trenerstvo predstavlja izvor neograničenih mogućnosti kada je u pitanju pilagođavanje trenažnog plana i programa pojedincu i njegovim trenažnim i vantrenažnim aktivnostima. Na ovaj način klijent i trener mogu sarađivati, a da žive i na suprotnim krajevima sveta. Jedna od osnovnih prednosti onlajn trenerstva je potpuno individualizovan pristup, po pristupačnoj ceni.

Ovakav pristup idealan je za poslovne ljude, ljude koji dosta putuju, ljude koji imaju puno obaveza i teško se mogu uklapati u standarne termine treninga, ali i ljude koji žele da dosta manje novca (u odnosu na 1 na 1 pristup), dobiju strogo individualizovan program.

Uz korišćenje najsavremenijih softvera za analizu trenažnog procesa (TrainingPeaks), trener ima potpuni uvid u sve fizičke aktivnosti klijenta, prati ukupno opterećenje, daje povratnu informaciju o kvalitetu sprovedenog treninga, ostavlja komentare i zapažanja bitna za dobru komunikaciju između trenera i klijenta.

Jasnost i tačnost su jedni od osnovnih atributa kojima se može okarakterisati struktura trenažnog procesa, ali i svakog pojedinačnog treninga – u svakom trenutku, za svaki trening ćete znati tačan intenzitet na kome treba da trenirate kako biste postigli maksimalne efekte.

Na tržištu postoji nekoliko platformi koje nam omogućavaju kvalitetnu komunikaciju klijent-trener, ali i vrhunski nivo analitike trenažnih podataka koje možemo dobiti uz upotrebu različitih gedžeta. Konkretno, mi koristimo TrainingPeaks platformu, koja se kroz praksu pokazala kao najbolji izbor i sa aspekta korisničkog pristupa, analize trenažnih podataka, tako i sa aspekta mogućnosti maksimalno otvorene komunikacije između klijenta i trenera. Jedna od značajnih karakteristika ove platforme je to što pre svakog treninga dobijete e-mail sa sadržajem treninga koji vas očekuje za taj dan.

Pet razloga zbog kojih bi trebalo da angažujete online trenera

1. Motivacija – samo postojanje trenažne strukture, konstantan napredak i dobar osećaj koji prati sam proces treninga je nešto što će vas motivisati da trenirate još bolje u budućnosti;

2. Fokus – uz konkretne informacije i smernice moći ćete da usmerite pažnju isključivo na podatke koji su bitni, bez rasipanja energije na filtriranje nepotrebnih informacija. Usmerenost ka konkretnom cilju i formiranje svrsishodnog plana i programa treninga uvek da izvanredan rezultat;

3. Objektivnost – Uz pomoć trenera moći ćete da vidte širu sliku. Često osobe koje samostalno treniraju obraćaju pažnju samo na kratkoročne efekte treninga i manje blokove treninga, dok rad sa trenerom omogućava uvid u godišnje, pa čak i višegodišnje blokove treninga, zadatke i cljeve koje je moguće ostvariti. Trener, u skladu sa ciljem koji je postavljen, određuje kratkoročne, srednje i dugoročne ciljeve i zadatke koje je neophodno ostvariti kako bi se došlo do ultimativnog cilja. Kroz ceo ovaj proces pomaže nam platforma koju koristimo, a uz pomoć koje možemo kvantitativno pratiti sve trenažne varijable koje nam ukazuju na napredak.

4. Sistematičnost – Kada trenirate samostalno do vas stižu mnoge neproverene informacije, čitate različite savete, tekstove, smernice, koje su dostupne širom interneta. U takvim uslovima je teško odlučiti šta je dobro baš za vas, da li bi trebalo da imate više treninga jednog ili drugog tipa, da li možda treba da upražnjavate više treninga snage ili pak da se više odmarate. Korišćenjem naših usluga Online coaching-a izbegavate ovakve nedoumice jer vas trener sprovodi kroz jedan sistematičan, planski proces treninga i edukacije.

5. Znanje – naš trener je licencirani Ironman trener, master profesor fizičkog vaspitanja i sporta, sa višegodišnjim iskustvom u vođenju grupnih i individualnih programa u sportovima izdržljivosti. Vi kao sportista ili rekreativac možete imati veliki broj benefita od saradnje ovog tipa pre svega zbog transfera znanja i iskustva od strane trenera.

Vaš trenažni program biće formiran na osnovu vremena koje imate na raspolaganju, ali će i ciljevi biti postavljeni na osnovu toga, tj. biće pre svega realistični! U zavisnosti od paketa koji izaberete imaćete drugačiji vid podrške trenera, ali ćete je uvek imati. Bez obzira da li je došlo do promene u vašem dnevnom rasporedu, porodičnim obavezama ili vam je potrebno više dodatnih objašnjenja vezanih za analizu podataka dobijenih na treninzima – trener će biti tu za vas!

Šta je uključeno u paket?

  • BRC članstvo (učestvovanje u događajima koje organizuje klub, redovno izveštavanje o najnovijim dešavanjima na endurance sceni putem e-mail-a…)
  • Godišnji plan treninga (struktura makrociklusa, postavljanje ciljeva i prioriteta i određivanje količine treninga neophodnog da bi se ti ciljevi ostvarili…)
  • Personalizovani trenažni raspored i strukturisane trenažne jedinice;
  • E-mail, skype ili drugi vid komunikacije u zavisnosti od paketa
  • Analiza trenažnog procesa
  • Prilagođavanje trenažnog programa (u zavisnosti od paketa)
  • Popust kod partnera kluba

Pronađi paket po svojoj meri!

Prijava

Popuni kratku prijavu i očekuj poziv trenera i uvodni razgovor. Prilikom prijave neophodno je navesti željeni paket.