Tim

Osnivač

Veroljub Zmijanac je osnivač Beogradskog trkačkog kluba i jedan od pionira modernog trkačkog pokreta u Srbiji. Nakon studija u Nemačkoj, u vreme kada su samo čudaci trčali, 2008. godine osnovao je online magazin Trčanje.rs, a sledeće godine i BRC. Smatra se da su baš ti počeci danas zaslužni što u Srbiji ne trči više 500, već više od 50.000 ljudi. Tokom decenije profesionalnog rada u svetu trčanja bio je začetnik više uspešnih trkačkih inicijativa: Trčanje.rs, BRC i Serbia Business Run serija poslovnih trka, Serbia Running Project i drugi. U nogama ima 5k na 18:20, 21k na 1:26:23, nekoliko maratona, poludugih triatlona i Ironman. Otac je dvoje dece.

Osnivač i glavni trener

Ivan je glavni trener Beogradskog trkačkog kluba. Inspiraciju za razvoj trkačkog pokreta pronalazi u filozofiji i estetici Njujorškog maratona. Diplomirao na DIF-u na smeru za kondiciju. Pored toga ima i diplomu višeg trenera atletike. Zastupa koncept "pametnog treniranja". Tvrdi da nikada u istoriji naša civilizacija nije imala ovako dobre uslove za zdrav i ispunjen život svakog pojedinca, ali ih ne koristi. Kreator je prve škole trčanja u Srbiji, Beogradskog trkačkog kluba.

Direktor Kluba

Dragoljub Milosavljević je student na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, popularnom DIF-u. Do sada se bavio sa preko 40 različitih sportova, ali se uvek vraćao trčanju kao svom glavnom pozivu. Trčanje mu uvek pruža nešto drugačije i jedinstveno. Uz trčanje je upoznao dosta novih ljudi, predela, ludih lokacija. Jako je ponosan na sve svoje trkače. U slobodno vreme, kada ne trenira druge, trenira sebe na svim poljima - plivanje, knjiga, muzika, film, putovanja.

Glavni trener

Ja sam Boris Ristanović, trener sub-elit grupe u BRC-u. Diplomirani sam profesor fizičkog vaspitanja i sporta, a ovo je moja četvrta sezona u klubu. Do sada istrčao pet polumaratona, četiri trke na 10k, tri trejl trke, završio dva sprint triathlona i dve poluajronmen distance, nekoliko plivačkih maratona. Trčanje je aktivnost koja u meni budi kreativnost, pozitivne emocije i nove ideje, omogućava mi da svoju ličnost ispoljim u najprirodnijem obliku i uživam u predelima i ljudima kojima sam okružen dok trčim. Zbog toga volim ovu aktivnost. Trčanje će ti omogućiti da stekneš nove prijatelje, obiđeš neke nove gradove, zemlje, kontinente, upoznaš nove kulture, naučiš mnogo toga o svom telu i tako promeniš svoje navike i navike ljudi oko sebe. Na taj način svet oko sebe učinićeš boljim mestom. Ali ni u jednom trenutku nemoj potceniti trčanje, poštuj ga, opažaj kako deluje na tvoje telo i um i u skladu sa tim konstantno zadaj sebi nove ciljeve, kako bi napredak bio konstantan.

Trenerica

Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Trenutno na master studijama na DIF-u i Medicinskom fakultetu. Trener sam u BRC-u četvrtu sezonu, a vodila sam grupe "Škole trčanja" svih nivoa početne pripremljenosti, kao i grupe "Road runners-a". Trčala sam trke dužine od 1km - 10km, šest polumaratona i tri trejl trke. Pored karatea, od osnovne škole mi je druga ljubav trčanje, koje je od početka fakulteta i promene sredine, preuzelo tron. Trčanje mi pomaže da budem u kondiciji, a to dalje da se osećam zadovoljno, a to dalje da budem efikasna šta god drugo da radim. I na kraju, da mi život bude lepši, jer uvek imam vremena za ono što volim. Trenirate pametno, redovno i uvek slušajte svoje telo! To je recept za bavljenje ovom fizičkom aktivnošću tokom celog života.

Trener

Ja sam Draško Stanković, u klubu sam tek jednu sezonu, ali se osecam kao da sam od samog pocetka. Trener sam BRC Youngsers grupe. Do sada sam istracao sest polumaratona i preko deset trka na deset kilometara. Apsolvent na Fakultetu sporta i fizickog vaspitanja. Trcanje volim iz mnogo razloga, ali cu navesti samo nekoliko. Pre svega volim da trcim u grupi i da motivisem ljude koji trce sa mnom, nekako me to ispunjava. Kada mi treba mir izadjem sam da trcim,razmislim o svemu i posle se osecam mnogo bolje. Pomeranje granica, osvajanje novih kilometara, supustanje vremena, obaranje licnog rekorda, osecaj napredovanja su samo nekoliko stvari koje me dodatno motivisu i cine srecnim. Trcanje = Sreca Budite hrabri, slobodno krenite sa trcanjem iako trenutno ne mozete da istrcite puno. Budite uporni, vredni i istrajni, isplatice se. Svaki trud se nagradjuje. Pomerajte vase granice korak po korak. Sirite pozitivnu energiju, jer kako zracis to i privlacia. Budite zdravi pre svega. Trcite, uzivajte i budite srecni.

Trener

Marko Stevanović, trener maratonske grupe. U BRCu sam 4 sezone, počevši kao trener početnicima, preko najbrže grupe polumaratona, do maratona u poslednje 2 sezone. Trčanjem se bavim 18 godina. Trenutno sam na master studijama na DIFu u Beogradu. Trčim od malena. Rastao sam uz tatu DIF-ovca, koji me je od malena vodio na trke, rano uključio u sport i preneo svoju strast prema trčanju. Od kada sam trener, shvatam koliko je trčanje pomoglo mojim trkačima, i koliko im je život bolji od kad trče.

Trener

Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Bavio se fudbalom, ali su ga avanturistički duh i jak karakter uveli u svet trčanja 2011. godine, kada je istrčao svoj prvi polumaraton. Od tada mu trčanje, aktivan i zdrav način života postaju životni stil, koje se trudi da prenese i na svoje trkače. Veliku ljubav gaji prema prirodi, a bajs mu je omiljeno prevozno sredstvo. Pripremio je tri generacije trkača za trke od 10 i 21km. Prepoznatljiv je po pozitivnoj energiji koju nesebično širi među trkačima. Voli šalu i druženja sa trkačima i uvek je spreman na nove avanture!

Kapiten BRC Trail CREW

Ako članove Beogradskog trkačkog kluba pitate za Miloša Milisavljevića gotovo je sigurno da neće znati da zapravo tražite njihovog trenera - diplomca Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i sertifikovanog fitnes kouča. Svi ga još od 2013. godine, od kada je trener kluba, znaju kao Spartaka. Od tada do danas pripremio je preko 300 Spartanaca i Spartanki da istrče svoje prve trke ili obore lične rekorde. Ponosni član i trener Serbia Running project-a. Pasionirani trail trkač.

Trener

Ja sam Stefan Ilić, apsolvent na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, na smeru Rekreacija.U klubu sam od marta 2016. godine, i za to vreme trenirao sam oko 10ak grupa, u 3 sekcije : Škola trčanja, Road Runners i Trail. Iza sebe imam na desetine polumaratona, nekoliko trail trke od koje su 2 ultre ( 57 i 63k ) i 2 maratona. Sledeći ciljevi su mi duže trail distance i triatlon. Trčanje volim iz više razloga : daje mi osećaj beskonačne slobode i sreće, pruža mi mogućnost da stalno upoznajem neke nove i interesantne ljude, održava balans izmedju fižičke i psihološke ravnoteže. Dodjite u naše skriveno mesto Beograda, da zajedno menjamo svet.

Trenerica

Ja sam Tatjana Jovanovic, apsolvent na Fakultetu sporta i fizickog vaspitanja u Beogradu. Trener sam u BRC-u jednu sezonu. Imala sam tu cast da preuzmem B grupu, a povremeno sam radila i sa trejl grupom i Školim trčanja. Istrcala sam vise trka, od kojih bih izdvojila prvo mesto na trci Kopaonik trail race na 7 km ove godine. Izdvojila bih i svoj prvi polumaraton u Ljubljani za vreme 01:49:46. Volim trcanje zbog osecaja slobode. Zbog toga sto si svaki put kada si obuo patike za trcanje izasao iz svoje zone komfora i pobedio pre svega SEBE! Trcanje vam pomaze da budete najbolja verzija sebe, a mi mozemo da vam pomognemo u tome!