Kandiduj svog drugara i/ili drugaricu iz kluba za nagradu “Vojče”

Beogradski trkački klub u saradnji sa porodicom Zmijanac otvara konkurs za dodelu nagrade “Vojislav Zmijanac” ili “Vojče”.

Kandiduj svog drugara i/ili drugaricu, onu osobu o čijim delima svima pričaš i za koju uvek kažeš da zaslužuje da bude nagrađena.

O nagradi

Nagradom “Vojislav Zmijanac” ili “Vojče” ističemo članove koji, svojim nesebičnim delima, čine Klub i okolinu boljim mestom. Zato je ova nagrada za ljude, ne samo za talentovane trkače koji postižu najveće uspehe na stazi.

Nagradu dodeljujemo jednom godišnje, članu BRC-a koji kroz trčanje, hodanje i članstvo pomaže i menja na bolje prvo sebe, zatim pomaže svojim kolegama na stazi i čini nešto dobro za svoju zajednicu i Klub!

Nagrada je onaj dodatni kilometar, dodatni napor koji se ne podrazumeva već koji neki ljudi rado čine. Taj doprinos može biti mali ili veliki, javan ili skriveni, ali mi ga prepoznajemo kada je on dat bezuslovno, iz srca, zato što vrednosti Kluba žive u tom članu i kroz nesebičan čin koji član preduzima za druge članove BRC-a i ukupno trkače Beograda i Beograđane.

Izabranog člana ili članicu kluba očekuje novčana i materijalna nagrada, a pojedine učesnike i učesnice u konkursu očekuju Pohvalnice.

O Vojislavu Zmijancu

Vojislav Zmijanac (28. april 1952. – 15. januar 2022.) bio je maratonac do svoje smrti. Godine 2008. bio je učesnik Beogradskog maratona kao volonter gde je zajedno sa suprugom Biljanom organizvao prve voćne okrepne stanice na trasi maratona.

Godinu dana kasnije u svojoj 57. godini zaljubio se i sam u trčanje i od tada je istrčao svaki Beogradski maraton kao i na desetine polumaratona i uličnih trka. Vojislav je od početka bio podrška u osnivanju BRC-a, a tokom razvojnih godina BRC-a radio je kao magacioner, blagajnik, knjigovođa, domar Haba, tehnički radnik na izgradnji trkačkog grada na trkama Belgrade Business Run… Bio je slika onih muškaraca iz prethodne generacije koji su satkani od nekog čvršćeg materijala i nikada se nije žalio da mu je išta bilo teško.

Njegova smrt nas je sve iznenadila jer je pet dana pred smrt istrčao 20 km kao trening za pripremu 35. Beogradskog maratona.

Prijave

Kandidati se ne mogu sami kandidovati, već ih kandiduju drugi članovi Kluba popunjavanjem upitnika. Kandiduj svog BRC druga ili drugaricu, onu osobu koja druge gura i motiviše kada klonu, osobu koja doprinosi zajednici, koja pokreće promene.

Prijave su otvorene do 24. marta, a nakon toga će 27. marta biti proglašenje pobednika.