Koji su pravi razlozi zbog kojih BRC organizuje i trči Belgrade Underpants Run?

Treća po redu Belgrade Underpants Run održana je u subotu, 26. februara. Krenuli smo sa pripremama i skidanjem u prostorijama Belgrade Running Hub powered by PUSH, onda smo se zagrejali ispred samog Hubu i trčali duž keja.

Novinari koji su došli u velikom broju nakon trke su ocenili naš poduhvat kao lud, hrabar i nesvakidašnji, što nije daleko od istine, ali to ipak nisu pravi razlozi zašto organizujemo i trčimo ovu trku. Ona u stvari predstavlja sve ono što BRC kao klub zastupa i u čega veruje.

ZDRAVLJE

Belgrade Underpants Run je improvizacija ruske metode jačanja i oporavka organizma izlaganjem hladnoći i valjanjem u snegu, tako da motivacija za ovu trku jesu benefiti koje imaju za naše zdravlje. A BRC je svakako klub koji je u potpunosti posvećen zdravim životnim stilovima i promociji trčanja kao načina na koji možemo da odvojimo vreme za sebe i da ga provedemo na najzudraviji mogući način.

POMERANJE GRANICA

Kada pomisliš da nešto ne možeš, baš tada reši da to i uradiš, recimo da trčiš u gaćama ili upišeš školu trčanja iako nikada nisi trčao ili trčala ili da se pripremim i istrčiš polumaraton i maraton ili da trčiš kroz šumu i nepristupačne terene. Pomeranje granica znači da pomeraš sopstvene granice izdržljivosti i snage uz volju da ostvariš zacrtani cilj.

STIL

Nakon Belgrade Underpants Run – a postajete jedan od onih koji su trčali po snegu u gaćama, kao što nakon bilo koje od trka za koju se pripremate kao deo BRC-a postajete jedan od onih koju su uspeli da posvećenošću, strpljenjem i redovnim treninzima postignu cilj. Trkački stil je ono što se živi, ali i što se prenosi i širi na druge, a BRC je klub u kom je to moguće ostvariti, u saradnji sa PUSH sportski brend namenjen isključivo trkačima.

DRUŽENJE

Da li biste ikada sami trčali po snegu u gaćama? Ali kada nas je više to postaje zajednički poduhvat, postajemo ekipa koja je spremna da uradi nešto u čemu će se osečati ludo, slobodno, neopterećujeće i dobro se zabaviti. BRC kao klub je mesto na kome se gradi taj osećaj pripadnosti i zajedništva.

I zato je Belgrade Undepants Run samo uvod za sve treninge i trke koje nas čekaju u ovoj sezoni, sve zajedničke poduhvate, zabave, drušenja, pređene kilometre i protrčane ciljeve.