Trkački piknik Košutnjak

Prvo trčimo, a onda poslužimo sve što smo zajedno doneli, to je ideja treninga trčanja i piknika za trkače koji BRC tradiocionalno organiziju poslednjih par godina. Za potrebe piknika, svaki trkač donosi sa sobom nešto od hrane i pića (pita, kiflice, proja, kolač, voće, kafa, čaj, sok…) i posle treninga ostajemo na odmoru i uživanju :)

BRC organizuje više godišnjih izleta i akcija za sve članove Kluba, bilo da su aktivni članovi u trening grupama ili članovi sa Godišnjom članarinom. Ovaj događaj je otvoren za sve BRC Članove.


Specijalna veza BRC-a i Košutnjaka

Oaza Beograda preko leta, šuma listopadnog i četinarskog drveća ispresecana je mnogobrojnim stazama kojima će BRC trkači proći. Beogradski trkački klub od 2011. godine ide na izlet na Košutnjak.

Tokom 2012. godine bili smo i pokretači prve trke sa preprakama u Srbiji, Košutnjak Challange Race koja se od tada svake godine organizuje na Košutnjaku.

U toku letnje sezone BRC jednom nedeljno trenira na atletskoj stazi Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije koja se nalazi na Košutnjaku.

O Košutnjaku

Košutnjak je do 1903. godine bio zatvoren za građanstvo.

1936. godine je bila predviđena ski skakaonica od 40m, ali je zbog nedovoljnog interesovanja i klimatskih uslova skakaonica ugašena. Ipak, 1956. godine održano je prvo i jedino prvenstvo u ski skokovima.

Ime Košutnjak potiče od košuta koje su bile deo zatvorenog kompleksa.

1849. godine zabeleženo je krdo od 13 jelena i 35 košuta.

DETALJI SLEDEĆE AKCIJE

Datum i vreme

TBA

Agenda

07:45 – 07:55 – Dolazak trkača

08:00 – 08:15 – Zajedničko zagrevanje i fotografisanje

8:15 – 9:00 – Trening trčanja (postoje pejseri, koji će voditi različite brzine i dužine staze)

09:30 – 12:00 – Piknik, igrarije (badminton, frizbi, odbojka…) i degustacija raznih đakonija :)

Garderoba: stvari možete ostaviti u kolima ili kod dežurnog trenera na centralnoj lokaciji

Trening program: Biće grupa za sve nivoe utreniranosti