Jelena Jovanović – trčanje u Dubaiu

U našoj rublici “Gde su i šta rade?” gde se istražujemo šta šta sve rade polaznici i polaznice Škole trčnja nakon što su završili program. Prva u ovoj rublici je Jelena Jovanović koja sada živi u Dubaiu, i priča nam o tome kako je baviti se trčanjem u gradu u sred pustinje.

Jelena u Dubaiu

„Od nedavno živim i radim u Ujedninjenim Arapskim Emiratima gde sam nastavila da se bavim svojom profesijom, marketingom i medijima, ali i velikom ljubavlju, trčanjem. Trčanje u ekstremnim vremenskim uslovima kada temperatura ide i do 50 stepeni, je veliki izazov. Ali nakon perioda adaptacije uspela sam da povratim kondiciju i uspešno završim dve trke od po deset kilometara – Nike Run Dubai i Dubai Marathon. Obe trke su bile sjajno iskustvo. Prva zbog trase koja prolazi pored najviše zgrade na svetu, Burj Khalife – jedinstveno iskustvo! Učešće u drugoj trci koja je održana u okviru čuvenog Dubai Marathon-a, bilo je za mene fenomenalan doživlja. Biti deo događaja kao što je Dubai Marathon zaista to jeste.

Inače je trčanje u Emiratima veoma popularno. Svakodnevno možete videti trkače koji treniraju pored plaže na Marina Walk-u ili duž Jumeira Beach Road. Često se organizuju kampovi i razne trkačke grupe. Uz podršku jedne takve grupe istrčala sam svoje prve dve trke u Dubaiju i postigla prilično dobre rezultate – 10Km, 55 minuta! Njihova podrška i društvo su mi bili značajni.
Od kada se bavim trčanjem naučila da sa drugima delim strast prema ovom sportu. Uz sjajnu ekipu iz BRC-a zavolela sam trčanje i sve što ide uz to. Danas sam daleko od prijatelja iz kluba ali i dalje delimo trkačka iskustva sa različitih krajeva sveta i radujemo se sledećoj prilici kada ćemo opet zajedno istrčati krug, dva oko Ade.“