GENERACIJA XI: 195 školaraca krenulo sa priprema za Beogradski maraton 2018. Još 30 mesta slobodno.

“Kod nas nema zime”. Poznat kliše, ali zaista je tako u trkačkom svetu Beogradskog trkačkog kluba. Nikada nije kasno i uvek je pravo vreme krenuti sa trčanjem i pokrenuti svoj život na bolje i više.

Trenažno, prave pripreme za Beogradski maraton, bilo da trčite 10, 21 ili 42km na proleće 2018. upravo sada kreću, kada se stvara baza. U ovom periodu radimo i na snazi i na svim onim problemima i slabostima koje smo uvideli u prethodnoj sezoni.

Čak i ako takmičarski cilj nije prvenstven, važno je ostati u kondiciji u toku zime  – stiže sezona slava, praznika, te vas “zimski san” ne mora oduzeti 100%. Dovoljno je napraviti i 3 trennga do 60 minuta koji u sebi sadrži i vežbe snage i istezanje i malo boravka na svežem zimskom vazduhu. 

Zima 2018 – Krenuli smo sa 3 programa

Naš Klub upisao je 195 školaraca u program Škole trčanja, koji se sprovodi tokom nedelje u toploj sali Sport Active.

Svaka čast na njih 90 koji su po prvi put krenuli sa trčanjem u Klubu i odlučili se da to bude baš tokom zime.

45 trkača koji su se odlučili da trče pod rukovodstvom Ivana Radenkovića u okviru outdoor programa BRC Treninga za polumaraton imaće zanimljivu zimu uz najbolju brigu i istraživanje našeg grada kroz razne tempo, intervalne i treninge avanture.

Još jedan program koji je zaživeo jeste i BRC Trail CREW, prvi kompletan programa trejl trčanja u Beogradu koji vodi, sada veš etablirani trail trener trčanja Miloš Spartak. Grupa je sastavljana i već su počeli sa treninzima snage u Zavodu za sport i medicinu sporta, kao i raznim trail vikend akcijama.

Novost+: Informacioni sistem

Još jedna lepa novost jeste i informacioni sistem BRC-a koji će omogućiti klupsku rang listu i popis svih trka i nastupa. Svaki čaln će otvoriti svoj nalog i imati svoj “Trkački karton” sa svim testovima, trkama kao i pregledom treninga, klupskih obaveštanje i važnih informacija.

Informacioni sistem razvijamo već 6 meseci i sada smo u stanju testiranja. U narednih mesec dana verujemo da možemo da završimo ovaj projekat. 

Nastup na Beogradskih 10 – 21km

Prva trka na koju smo nastupili kao Klub jeste Beogradskih 10 i 21k. Evo fotografija.

https://www.facebook.com/BelgradeRunningClub/posts/1547653495323289

Želite  da nam se sada priključite?

Ukoliko zbog bilo kog razloga niste stigli da nam se priključite tokom upisnog perioda u novembru, možete to uraditi do kraja decembra 2017. godine.

U Školi trčanja ostalo je još 30 mesta   – pogledajte sve informacija i prijavite se ovde.

Outdoor program za polumaraton i Trail ekipa primaju članove tokom cele godine, a da biste trčali, morate da imate određenu trkačku karijeru, barem istrčanu jednu trku u poslednjih par meseci.