BRC @Novosadski maraton 2015

Nakon vrednog treniranja i priprema za Beogradski maraton tokom cele zime, Novosadski maraton nam je došao kao savršena prilika da proverimo da li se taj trud isplatio i koliko smo uspeli da napredujemo u međuvremenu. Oko četrdeset takmičara je tog jutra krenulo iz Beograda, dok nas je nekolicina već čekala u Novom Sadu.

Preuzimanje brojeva je išlo brzo i bez većih problema, jedina zamerka jeste neodgovarajuće veličine majica koje su se dobijale u startnom paketu.

Posle zajedničkog zagrevanja, ušli smo u startnu zonu i trka je počela. Padali su razni rekordi. Neko je oborio lični rekord, neko je istrčao svoj prvi polumaraton, a neko svoj deseti jubilarni, dok su neki bili sjajna podrška i pomoć u ostvarivanju ovih ciljeva. Pored trke na 21k, organizovana je i trka na 10k u kojoj smo, takođe, imali učesnike iz kluba.

U toku same trke bilo je dosta toplo, te se osetio manjak volontera na okrepnim stanicama, što je za posledicu imalo stvaranje gužve i uticanje na sam tok trke.

Veliku podršku na stazi smo dobili i od naših prijatelja trkača iz škole trčanja ,,Klix” Sarajevo, kao i TRK Banja Luka.
Nakon završetka trke, otišli smo na zasluženi ručak, gde smo sumirali utiske i nadoknadili izgubljene kalorije.
Lepo vreme, sjajna ekipa i druženje i zadovoljstvo posle istrčane trke svima nam je dalo neophodnu energiju za početak uspešne trkačke sezone koja je pred nama.