Individualno trenerstvo: Smršaj i budi fit

Da li imate i dodatne ne-trkačke ciljeve, kao što su mršavljenje i dobijanje mišićne mase, usmerene ka fitnesu, zdravlju i dobrom izgledu? Rad kroz individualno trenerstvo i-ili u grupama do 4 klijenta mnogo brže dovodi do cilja, jer je trening usmeren baš ka speifičnom cilju. Uz kombinaciju individualnog treinnga sa treningom trčanja – imate moćan alat u transformaciji vašeg tela.

Za sve trkače koji imaju specifične potrebe kreirali smo 3 trenažna programa funkcionalnog treninga. Svi programi se izvode individualno ili u grupama od 2 do 4 vežbača. Programi traju minimalno 3 meseca. U dogovoru sa trenerom programi mogu da se produže u zavisnosti od trenutno postavljenih ciljeva.

Svi polaznici obavezni su da pre početka trenažnog procesa obave osnovni lekarski pregled u Zavodu za sport i medicinu sporta. Program je namenjen svim aktivnim članovima u Klubu koji imaju specifične trkačke potrebe, kao i svim trkačima koji se spremaju po drugim programima, a žele da unaprede jednu od 3 komponente cilja:

Pitanja i Odgovori

Šta ako već treniram, tj radim snagu? Ukoliko već trenirate u teretani, radite neki drugi oblik treninga snage i želite da se on najbolje poveže sa vašim trkačkim ciljem, najbolje je da dodatne treninge radite sa vašim trenerom trčanja. Ukoliko, ne želite da menjate vašeg individualnog trenera, posavetujte se sa vašim trenerom trčanja vezano za najbolji trening koji možete izvesti.

Da li je trening snage potreban, tj obavezan? Naravno da nije. U sklopu treninga Škole trčanja postoji segment koji se bavi razvojom snage trkača. Ove vežbe usmerene su pre svega ka razvoju specifične trkačke – funkcionalne snage. Ukokoliko pak želite da izgledate moćno ili radite na određenom delu tela, biće vam potrebni treninzi sa treninzi sa trenerom.

Ko će biti moj trener? U zavisnosti od raspoloživosti i vaših ciljeva, vaš trener će biti jedan od trenera BRC-a. Prilikom prijave naglasite vašu preferenciju.

PROGRAM #1: Smršaj trčanjem

Redukcija telesne mase

Cilj ovog programa je redukcija telesne mase (pre svega masne komponente). Program je bazira na saradnji nitricioniste i trenera, tima koji radi za vas.

Nezahvalno je izraziti u procentima, ali prilikom procesa mršavljenja ishrana je 70%, a trening 30%. Usklađivanjem ova dva faktora, dolazi do sinergije koja vas dovodi do cilja. Adekvatnom ishrano dajemo organizmu sve što mu treba od hranjivih materija, i ne unosimo višak.

Na taj način vraćamo telu balans i dovodimo ga u ljegovo prirodno stanje. Adekvatnim treningom ubrzavamo metabolizam, jačamo zglobove, podižemo mišićni tonus i u prvoj fazi pripremamo telo da postane funkcionalno. U prvoj fazi nema trčanja. Aerobni deo treninga se bazira na brzom hodu sve dok trener ne porceni da su vaši zglobovi spremni na da polako iz hodanja pređete na trčanje.

Sa podizanje aerobnog kapaciteta u jednom trenutku brzo hodanje neće biti dovoljno jako opterećenje, i onda trčanje postaje baza programa.

  1. Uvodni intervju sa trenerom na kome se trener upoznaje sa trenerom i na kome se postavljaju ciljevi.
  2. Pregleda kod nutricioniste
  3. Prvi trening na kome se vrši testiranje, drugi trening početak realizacije programa
  4. 13. trening i 25. trening – test provere napretka
  5. Intervju  (36. trening) na kome se analizira postignuto i definisanje cilja za narednih ciklus od tri meseca

PROGRAM #2: Izgledaj fit

Oblikovanje tela, tonus mišića i mišićna masa

Ovaj program je namanjen svma koji želi da dođu do savršenog izgleda, sjajne forme i vrhunske kondicije. Napravili smo kombinaciju fitnes i trkačkog treninga koji daje najobilje rezultate – redukcija masne komponente i povećanje mišićnog tonusa. Ovaj program će vas učinite da izgledate nikada bolje, a pri tome će vas ojačati da trčite brže i jače.

  1. Uvodni intervju sa trenerom na kome se trener upoznaje sa trenerom i na kome se postavljaju ciljevi.
  2. Pregleda kod nutricioniste. Nutricionista daje plan ishrane koga se vežbač pridržava. (info nakon prijave)
  3. Prvi trening na kome se vrši testiranje, 2. trening je početak realizacije programa
  4. 13. trening i 25. trening rezervisan je za  test provere napretka
  5. Intervju (36. trening) na kome se analizira postignuto i definiše cilj za narednih ciklus od tri meseca

Cenovnik

CENOVNIK

12 termina mesečno8 termina mesečnoMesečni trošak teretana za individualne treningePopust za plaćanje unapred 3 meseca
Individualni trening 120€
80€ Angela - 2600 din
Sport Active - 2600 din
Druga opcija
300€ / 210€
Grupni trening (2 do 4 osobe)

60€ 40€Atletska dvorana
Anđela
150€ / 110€
POČNI SA TRENINGOM