Razlika između vežbanja (working out) i treniranja (coaching) je velika.

Tako je i u trčanju: možete trčati i možete trenirati trčanje.

Osnovna razlika jeste u tome da vežbanje (trčanje) podrazumeva aktivnost bez cilja i jasnog plana (sistema treninga). Kada trenirate onda, po pravilu, imate ciljano vreme i sistem koji se nadate da će vas dovesti do tog ciljanog vremena.

Vežbati je mnogo važno i mnogo bolje nego ništa ne vežbati. U ovom brzom vremenu u kome živimo čoveku često nije ništa drugo i potrebno – nego da ode i da se lepo umori, bilo to u teretanu ili na partiju basketa ili trčanja. 

Ipak, ako želiš da napreduješ, onda je potrebno promeniti pristup.

Taj drugi pristup je pristup profesionalaca.

Profesionalac (svi smo mi amaterski trkači, niko ne razarađuje) zna da planira sezonu. Planirati sezonu znači da imate jasnost koju trku želite da istrčite, koju distancu i u koje vreme. To je verovatno vaša trka pririteta A. U sklopu sezone možda imate i druge ciljeve, kao što je npr da uradite neku veću distancu (prioritet B ili isprobate neku drugu discplinu).

Ako ste profesionalac u trčanju, možda imate i plan na duži vremenski rok. Na primer, znate da ćete sledeće godine trčati maraton, a one tamo eventualno trail trku na 100km. 

Da bi uspeli i napredovali u trčanju, najbolja investicija je trener (online), a druga najbolja investicija (još bolja) jeste trening grupa sa trenerom.

Pejs grupa je ta koja vas omogućava da gurate onda kada je teško, u stilu Etiopljana i Kenijaca koji trče u grupi da obore svetski rekord.

Trener je tu da vas vrati na početak, vidi šta je važno, odmori kada je teško. Zajedno sa vama, pomaže vam da uvidite gde su vam granice i kako ih pomeriti. To je treniranje trčanja, i to je jedan uzbudjliv proces ličnog postignuća. 

U BRC-u, kroz više od 5 endurance programa, pomažemo trkačima da postanu PRO. Bilo da želite da oborite lični rekord na 21k, unapredite speifičnu snagu za trčanje, isprobate triatlon ili maraton, tu smo da trenirate bolje!

http://belgraderunningclub.com/uclani-se/

UPIS NOVIH ČLANOVA U TOKU!

Ako imaš želju da treniraš, zdrav si i imaš između 16 i 66 godina, pronađi se u sledećim programima:

TOTALNI početnik. Klikni ovde
NAPREDNI Početnik. Klikni ovde ovde
MARATONAC da budem Klikni ovde
TAKMIČAR i ultra brz trkač. Klikni ovde
Trail (OFFROAD) trkač. Klikni ovde

Vidimo se u BRC-u.