Tim

Veroljub Zmijanac

Osnivač

Veroljub Zmijanac je osnivač Beogradskog trkačkog kluba i jedan od pionira modernog trkačkog pokreta u Srbiji. Nakon studija u Nemačkoj, u vreme kada su samo čudaci trčali, 2008. godine osnovao je online magazin Trčanje.rs, a sledeće godine i BRC. Smatra se da su baš ti počeci danas zaslužni što u Srbiji ne trči više 500, već više od 50.000 ljudi. Tokom decenije profesionalnog rada u svetu trčanja bio je začetnik više uspešnih trkačkih inicijativa: Trčanje.rs, BRC, BRC Škola trčanja, Trcanje.rs Škola trčanja u 18 gradova Srbije, Samsung Maraton akademija, Belgrade Business Run i Serbia Business Run serija poslovnih trka, Konferencija Volim trčanje, Serbia Running Project i drugi. Poslednjih meseci radi na strateškom unapređenju trčanja i trka van stadiona u Srbiji kroz Atletski savez Srbije i Road Running Serbia. U trčanje se zaljubio 2008. godine, a od tada je istrčao nekoliko maratona i Ironman 70.3 triatlona. PB na 5k - 18:20, 21k - 1:26:23. Otac je dvoje dece.

Ivan Radenković

Glavni trener

Ivan je glavni trener Beogradskog trkačkog kluba. Inspiraciju za razvoj trkačkog pokreta pronalazi u filozofiji i estetici Njujorškog maratona. Diplomirao na DIF-u na smeru za kondiciju. Pored toga ima i diplomu višeg trenera atletike. Zastupa koncept "pametnog treniranja". Tvrdi da nikada u istoriji naša civilizacija nije imala ovako dobre uslove za zdrav i ispunjen život svakog pojedinca, ali ih ne koristi. Kreator je prve škole trčanja u Srbiji, Beogradskog trkačkog kluba.

Dragoljub Milosavljević

Direktor Kluba

Dragoljub Milosavljević je student na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, popularnom DIF-u. Do sada se bavio sa preko 40 različitih sportova, ali se uvek vraćao trčanju kao svom glavnom pozivu. Trčanje mu uvek pruža nešto drugačije i jedinstveno. Uz trčanje je upoznao dosta novih ljudi, predela, ludih lokacija. Jako je ponosan na sve svoje trkače. U slobodno vreme, kada ne trenira druge, trenira sebe na svim poljima - plivanje, knjiga, muzika, film, putovanja.

Miloš Spartak

Kapiten BRC Trail CREW

Ako članove Beogradskog trkačkog kluba pitate za Miloša Milisavljevića gotovo je sigurno da neće znati da zapravo tražite njihovog trenera - diplomca Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i sertifikovanog fitnes kouča. Svi ga još od 2013. godine, od kada je trener kluba, znaju kao Spartaka. Od tada do danas pripremio je preko 300 Spartanaca i Spartanki da istrče svoje prve trke ili obore lične rekorde. Ponosni član i trener Serbia Running project-a. Pasionirani trail trkač.

Ana Šparović

Trenerica

Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Tenutno student master studija, trener plivanja za decu i trener trčanja za odrasle. U mladosti je promenila mnogo sportova, među kojima je bila i kraljica sportova, atletika, gde se takmičila u dugim distancama. Trčanje na duge distance nikada nije videla kao takmičenje sa drugima, već takmičenje sa samim sobom. To ju je privuklo da postane deo kluba gde ljudi menjaju svest o načinu življenja. U slobodno vreme voli da piše beleške, čita knjige, uči da svira gitaru i provodi vreme sa životinjama.

Nebojša Obradović

Trener

Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Bavio se fudbalom, ali su ga avanturistički duh i jak karakter uveli u svet trčanja 2011. godine, kada je istrčao svoj prvi polumaraton. Od tada mu trčanje, aktivan i zdrav način života postaju životni stil, koje se trudi da prenese i na svoje trkače. Veliku ljubav gaji prema prirodi, a bajs mu je omiljeno prevozno sredstvo. Pripremio je tri generacije trkača za trke od 10 i 21km. Prepoznatljiv je po pozitivnoj energiji koju nesebično širi među trkačima. Voli šalu i druženja sa trkačima i uvek je spreman na nove avanture!

Stefan Ilić

Trener

Aapsolvent na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu na smeru rekreacija. Aktivno je trenirao fudbal 12 godina dok 2014. godine nije istrčao svoj prvi polumaraton. Tada je trčanje za njega postalo ne samo edovna aktivnost, već način života. Stefan je zaljubljenik u outdoor aktivnosti, od kojih najvise voli skijanje.