Rekreacija u dugoprugaškom rekreativnom svetu i ulazak u svet respektivnog (sub-elitnog) trčanja po mnogima krije se za mušarce u polumaratonu ispod 1:29:59, te u maratonu za 3:14:59. Za devojke ova vremena se kreću oko 1:45, te 3:45. Ukoliko želite da budete deo 1 do 5% trkača na trkama koje imaju ovo vreme, BRC te poziva u subelitnu grupu u kojem prestaje svako prenemaganje, a ostaju ozbiljni treninzi i rad. 

BRC x Ognjen Stojanović

Velika nam je čast da vam predstavimo saradnju između Beogradskog trkačkog kluba i Triogy Racing koučinga. Glavni trener BRC brze grupe je  Ognjen Stojanović.  Ogi je jedan od naših najboljih trenera sportova izdržljivosti i višestruki balkanski šampion u triatlonu, trenutni vicešampion Srbije u polumaratonu i verujemo naš prvi Olimpijac u istoriji Srbije u triatlonu na predstojećim igrama u Tokiju 2020.

Njegov spotski CV uključuje toliko pobeda da ne bismo mogli da ih stavimo sve na jednu stranu, a njegovi najveći uspesi su i njegovi individualni atletičari i triatlonci. Samo da napomenemo da je trenutni državni šampion u maratonu, Aleksandar Adžić, Ognjenov klijent koji je za samo godinu dana uz doziran trening i pravilan rad napredovao 6 minuta na distanci polumaratonu sa 1:21 na 1:15. 

Ogi duboko veruje da se uz pametan trening svaki zdrav rekreativac može dovesti da trči 1:30, a oni darovitiji i 1:20 na polumaratonu.

Rad u grupi podređen je ciljanim rezultatima na kraju trkačke sezone (prolećne i jesenje, po 6 meseci), te se program optimizuje za sledeće ciljeve:

MUŠKARCI

  • 21km – 1:30 i brže
  • 10km – 40 minuta i brže
  • 5km – 18:59 i brže

DEVOJKE

  • 21km – 1:40 i brže
  • 10km – 45 minuta i brže
  • 5km – 21 minut i brže

Kako izgleda treniranje u ovoj grupi?

Trening program

Ognjen Stojanović piše dvonedeljni plan grupe koji trkači sprovode zajedno ili samostalno. U zavisnosti od faze rada na programu će biti 3 – 5 treninga. Program se piše za grupu, a prema ciljevima grupe.

Trenira se na fiziološkom modelu – prema subjektivnim zonama inteziteta. Svaki sporista opciono može da odradi testiranje i odredi svoje zone inteziteta po ritmu i srčanoj frekvenci, a ključ u radu će biti spoznaja sopstevnih zona inteziteta po osećaju jer je to bitan preduslov za dobar rezultat u srednje i dugoprugaškom trcanju. Trči se uvek u zadatoj zoni koju propisuje trener trening programom.

Grupni treninzi

Beogradski trkački klub organizuje 3 zajedničke sesije koje će voditi trener Dragoljub Milosavljević ili kapiteni grupe Veroljub Zmijanac i Milan Stojaković. Tremini treninga su:

Ponedeljak, 19:00 Atletski stadion na Košutnjaku

Sreda: 20:30, Running HUB, Dorćol

Subota: 8:00, Ada Ciganlija, Klub Šuma

Trening snage i dodatni treninzi

Ognjen Stojanović će pisati i program generalnog i specifičnog jačanja tela za trčanje. Trening podrazumeva rad u teretani.

Beogradski trkački klub svim Subelitašima nudi mogućnost da treniranju dodatne treninge snage u sklopu generalnog rasporeda BRC-a, plus extra koristi, jeste BESPLATNO korišćenje running gym u okviru Running Hub-a.

Napominjemo da ovo nije individualni način rada u kome imate Ognjena dostupnog na mejlu i telefonu. Dogovor je da svi beleže-prate svoje rezultate i osećaj na treninzima u posebnoj tabeli, a Ognjen će dati komentar svakom kome je potreban na nedeljnoj bazi. Za sve savete tu je i asistent trenera Dragoljub Milosavljević, kao i kapiteni grupe.

Cena i bonus

Program traje 6 meseci i može se platiti u jednom iznosu na početku (sa popustom i bonusima) ili mesečno (sa tim što i kada plaćate mesečno, obavezujete se da ćete biti tu 6 meseci).

Mesečno:

  • 3.000 RSD za sve postojeće i nekadašnje članove
  • 3.500 RSD dinara za sve buduće članove

U jednom iznosu:

  • 15.000 RSD za sve postojeće i nekadašnje članove
  • 18.000 RSD za sve buduće članove

Svi koji uplatite iznos u poptunosti na početku, pored bolje cene, dobijate i klupsku majicu dorćolskog brenda PUSH (vrednost 1500,00 dinara). Vaš rizik je taj što novac ne vraćamo, no ako ste sigurni da želite da trčite brzo, ovaj korak vezivanja uplate, može da vas dodatno motiviše da istrajete.

Ja sam in i želim da trčim brzo

Za dodatne informacije kontaktirajte nas!

PRIJAVI ME

(Šta je subelitno trčanja, jedan članak o tome saznaj ovde)

 

UPIS NOVIH ČLANOVA U TOKU!
Running hub, nedelja 22.04 u 11:00

Ako imaš želju da treniraš, zdrav si i imaš između 16 i 66 godina, pronađi se u sledećim programima:

TOTALNI početnik. Klikni ovde
NAPREDNI Početnik. Klikni ovde ovde
MARATONAC da budem Klikni ovde
TAKMIČAR i ultra brz trkač. Klikni ovde
Trail (OFFROAD) trkač. Klikni ovde

Vidimo se u BRC-u.