Beogradska škola trčanja

Da li već neko vreme pokušavate sebe “da naterate” da trenirate, da sredite kilažu i da se dovedete u red? Da li ste već pokušali sa trčanjem ali ste zbog ______ izgubili motivaciju i prestali?

Dobro je da u Beogradu postoji program koji do sada više od 3000 sugrađana pohađalo i koji je pripremio da trče minimum 1 sat bez prekida. I ne samo to, nego je kreirao jednu oazu pozitivizma i navike bavljenja sportom. Pogledajte… 

Šta je “Škola trčanja?

Škola trčanja je polugodišnji, grupni program vežbanja na otvorenom, kreiran za totalne početnike, ljude koje godinama nisu se bavili sportom i fizičkom rekreacijom. Otvorena je za sve starije od 16 godina. Najstariji trkači kod nas imaju 55 godina, a prosek godina je 30.

Škola trčanja je osnovni –  uvodni program u trčanje koji naš klub zajedno sa sajtom Trčanje.rs realizuje u 15 gradova Srbije. Kroz samo ovaj program prošlo je i više od 3000 ljudi, od kojih je njih 80% uspešno završilo program: završilo je svoju prvu trku, bilo to na 10km ili polumaraton. 

Trka na 10km je završena za početnu grupu A1 koja je u maju 2017. trčala 400 metara a u okotbru 70 minuta bez prekida!

Šta ima tu da se uči?

Svako može da trči, samo obučeš patike i izađeš napolje. Ali često ako ne znamo šta da radimo brzo odustanemo. Nekoliko je razloga:

 • trčimo puno i bez plana – povredimo se, krenu da nas bole kolena, kukovi…
 • trčimo brzo – zadišemo se i deluje da je teško pa odustanemo
 • trčimo monotono – trčimo identične treninge bez društva

Zato Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener), trenažni proces (kurikulum), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomsk ispit (trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Šta se radi na treninzima i kako to izgleda?

Treninzi u Školi trčanja traju 60-90 minuta i tokom nedelje sprovode se u toploj hali Sport Active. Tu se zagrevamo, radimo vežbe snage i onda trčimo napolju. Nakon trčanja vraćamo se i radimo istezanje opet u sali.

Znači nije samo da trčite, već je program napravljen tako da se zategnete, sprečite povrede, ojačate i sveukupno steknete dobru kondiciju i opštefizičku formu.

Mila, Ana i Aleksandra su prvi put istrčale 21km (polumaraton) i nastavile da se redovno bave trčanjem.

Termini i lokacije

Treninzi Škole trčanja se održavaju tri puta nedeljno, što je optimalni nivo opterećenja za početnike. Trčimo na dve lokacije, na kojima je obezbeđen prostor za presvlačenje, a tokom nedelja i topla sala u kojoj radimo zagrevanje, vežbe snage i istezanje.

 • Ponedeljak 18:00 – 19:30, Ušće, Brankov most (SportActive sportski centar*)
 • Sreda 18:00 – 19:30, Ušće, Brankov most (SportActive sportski centar*)
 • Subota 11:00 – 12:30, Ada Ciganlija (Klub Šuma)

Šta da radim kada mi ne odgovara neki od termina ili želim da treniram još više? Trening dobijaš na mejl da ga uradiš “za domaći” ili dođeš u jedan od opcionih termina:

 • Ponedeljak 19:30 – 21:00, Ušće, Brankov most (SportActive sportski centar*)
 • Utorak 19:00 – 20:30, Ušće, Splav Zapa (samo presvlačenje)
 • Sreda 19:30 – 21:00, Ušće, Brankov most (SportActive sportski centar*)
 • Četvrtak 19:00 – 20:30, Ušće, Splav Zapa (samo presvlačenje)
 • Subota 09:00 – 10:30, Ada Ciganlija (Klub Šuma)
Besplatni bonusi

Ukoliko Školu trčanja platitite odjednom, u kompletu dobijate dva značajna bonusa koji sami vrede gotovo 50% cene školarine. Ne samo da ćete iskoristite ove bonuse, već ćete biti sigurni da ste zdravi i lepi :)

FUNCKIONALNA MAJICA ZA TRČANJE

Svi školarci na poklon dobijaju kvalitetnu funkcionalnu (tehničku) trkačku majicu Beogradskog trkačkog kluba koja će vam pomoći da tokom trčanja ostanete laki i suvi.

BESPLATAN SPORTSKI PREGLED

Lekarski pregled je obavezan za sve školarce. Napokon da ga uradite i da budete sigurni da bavljenje sportom doprinosi vašem zdravlju.

Zajedno smo nastupili na Beogradskih 10km i 21k. Vilota iz BRC Trail CREW je završila polumaraton!

UPIS I CENA

Školu možete upisati pozivom na telefon i prijavom, i dolaskom na prvi trening.

Ako platite ceo program do kraja decembar 2017,  treniraćete od 18. decembra 2017. do 30. aprila 2018 po ceni od 14.800,00 RSD. Cena u dve rate po 8.500 je 17.000,00.  

SPECIJALNA CENA OD 13.999,00 na INFO SESIJI koju organizujemo u subotu 16. decembra u 13:00 na Adi Ciganliji, u kafe Šuma.

Znači da po ceni manjoj od od jednog meseca indivudalnih treninga ili par meseci ulaska u teretanu imate svog trenera, grupu i bonuse (pregled i majicu).

PRIJAVI SE!

Prijavi se popunjavanjem formulara ispod ili slanjem mejla na kontakt@belgraderunningclub.com

 

Ukoliko ti nedostaju informacije ili imaš nedoumice pozovi nas na +381 66 30 36 33

Vidimo se na sledećem treningu!