Serbia Running Project je kontrast.

Mi verujemo da, kada kontrast postane vidljiv, on će nas primorati da promislimo sopstvene ustaljene načine delovanja.

Postoji prosečna igra industrije koja treba da se prekrši da bi se živelo punim plućima. Kontrasti nam daju nove ideje kako da iskažemo naše iskonske potrebe.

Napravili smo SRP kao svojevrsni poligon za eksperimente u cilju doprinosa kvalitetnim novim idejama o Srbiji i trčanju.

PROMISLIMO TRČANJE

+ Trčanje se svakodnevno razvija. Postaje sve moderniji, ugodniji i društveno privlačaniji životni stil. Naročito je značajan kao transformaciono sredstvo koje se koristi da bismo bolje izgledali i da bismo se osećali srećnijima.

>> Napravili smo SRP kao društveno-kulturni koncept gde trčanje postaje svetlost koju emitujemo kroz prizmu audio/vizuelnih/novih medija/pripovedanja/…u cilju stvaranja značajnijih poruka za ljudska bića.

+ Trčanje je ili atletsko, gde profesionalni atletičari pokušavaju da obore svetske rekorde ili je oblik fitnesa i blagostanja. Atletičari su fokusirani na rezultate, dok su trkači fokusirani na njihov životni stil.

>> Mi smo napravili SRP kao pod-elitni životni stil kompetativnih trkača, gde trčiš i naporno treniraš i gde tvoji rezultati govore sami za sebe. U isto vreme, rezultati i nisu bitni, niti preko potrebni. Uzimamo najbolje od oba sveta.

PROMISLIMO SRBIJU

+ Primena najnovijih trenažnih metoda tokom treninga trčanja na duge staze je rezervisana samo za par atletičara u Srbiji. Ipak ni oni ih ne koriste ispravno, dok je atletičarska zajednica zatvorena za celoživotno učenje.

>> Napravili smo SRP u cilju da primenimo svetsko trenažno znanje u našem timu. Ovo znanje je svima podjednako dostupno.

+ Mnogi naši pametni i mladi prijatelji su otišli iz Srbije u cilju nalaženja profesionalnog i ličnog dostignuća. Mnogi su postali redovni trkači, pridruživši se klubovima i trkama.

>> Mi smo napravili SRP kao ujedinjeno iskustvo za sve naše ljude koji žive preko, da bi mogli da se povežu i osećaju ponosnim na naše zajedničko iskustvo. Da bi mogli da ga odštampaju na majici. Da bi mogli da ga poklone svojim prijateljima i kolegama.

https://www.facebook.com/serbiarunningproject