Ako te loži nalovna fotografija ove stranice i treba ti pomoć da tamo odeš što laganije, na pravom si mestu :)

Manje od 1% ljudi na planeti Zemlji je istrčalo maraton. Ako je to i tvoj izazov, možemo ti pomoći da ostvariš san i prođeš kroz cilj maratona u meki trčanja Nju Jorku, čuvenom Bostonu, ultra brzom Berlinu, opuštenom Amsterdamu, drugačijem Tokiju… ili baš u našem Beogradu (veoma zeznuto, a opet tako dirljivo)?

Bez lutanja i nepotrebnog iscrpljivanja organizma, polaznici Maraton akademije, dobijaju trenera, koji je vodič u najbezbednijem i najefikasnijem putu do finiša maratonske trke na 42.195 metara. 

Program “Maraton akademije” se bazira na sistematskom i pametnom treningu, edukaciji i grupnoj podršci

Za termine i lokacije proverite naš kalendar ili nas pozovite.

Možda vam neki termini ne odgovaraju? Bez brige, u BRC-u organizujemo više od 30 sesija nedeljno, priključite se bilo kojem programu i trenirajte sa grupom. Dodatno, od trenera dobijate trening program, te vaš zadati trening možete uraditi u terminu i lokaciji koja vama odgovara. 

Program

Jednostavna ideja je da vam za 6 meseci pomognemo da istrčite maraton bilo to za 3:30, 4 ili 5 sati. No, trčanje maratonske trke nije 2x više od polumaratona – na površinu izlaze dominantni životni obrasci, potisnute emocije i ogromne količine energije u trenutcima kada prevazilazite svoje granice.

Prolazak kroz cilj maratona je prilika da postanemo daleko zrelija i snažnija ljudska bića, ali samo pod uslovom da procesom pripreme upravljamo na pravi način.

Osnovna ideja je da jedan izuzetno ozbiljan trenažni proces stavimo u mnogo opušteniji kontekst gde ćemo jedni drugima biti bodrška, gde ćemo trčati po raznim delovima grada, odlaziti u male trkačke avanture, gde ćemo učiti i rasti zajedno, padati i ustajati i izlaziti jači iz svakog treninga.

Program je podeljen u 6 mesečnih ciklusa. Od prvog do petog opterećenje postepeno raste kada se trče najveće kilometraže, dok u šestom ciklusu raste intenzitet, a kilometraža opada.

Svaki od mesečnih ciklusa u sebi sadrži 4 nedeljna ciklusa. U prva tri nedeljna ciklusa opterećenje raste, dok je četvrti ciklus oporavka, trče se samo lagani treninzi. Osnovni raspored je tri trening trčanja nedeljno. U oderđenim periodima priprema trči se 4 puta nedeljno.

Ukupna prosečna planirana pretrčana kilometraže nedeljno iznosi oko 40 km.

Na početku svakog mesečnog ciklusa radi se trening snage, nakon toga polaznici imaju zadatak da ovaj trening samostalno ponove dva puta nedeljno do kraja ciklusa. Polaznici biraju da li će trening raditi kod kuće ili u HUB-u pre treninga trčanja.

Edukacije

Edukativni program se sprovodi ponedeljkom nakon treninga i sastoji se od 20 edukacija koje pripremaju polaznike da sa potpunom svešću i apsolutno spremni prođu kroz iskustvo maratona. Primeri tema:

 1. Zone intenziteta u treningu za maraton
 2. Zašto većina maratonaca stigne da cilj dehidrirana?
 3. Šta će trkačima snaga?
 4. Kako prepoznati pretreniranost?
 5. “Zid na maratonu” i kako ga izbeći

Pored edukacija po programu je zajedničko gledanje 3 filma o maratonu koji imaju motivacioni i edukativni karakter, a u planu su i gostovanja naših najboljih maratonaca.

Uslovi

Polaznici/ce moraju da ispune tri uslova kako bi bili/e deo ovog programa:

 1. Bavljenje trčanjem u kontinuitetu poslednje 2 godine
 2. Nije bilo povreda u poslednja 3 meseca
 3. Istrčan polumaraton za brže od 2 sata i 10 minuta u poslednja 3 meseca

Ukoliko neko ne ispunjava jedan od uslova ili se naknadno prijavljuje,  a želeo bi da se priključi ovom programu zakazuje razgovor sa trenerom nakon čega trener donosi odlukou o priključivanju programu.

Cena i popust & bonus za uplatu u celosti

Program traje 6 meseci i može se platiti u jednom iznosu na početku (sa popustom i bonusima) ili mesečno.

Mesečno:

 • 3.000 dinara za sve postojeće i nekadašnje članove
 • 3.500 dinara za sve buduće članove

U jednom iznosu:

 • 15.000 dinara za sve postojeće i nekadašnje članove
 • 18.000 dinara za sve buduće članove

Svi koji uplatite iznos u poptunosti na početku, pored bolje cene, dobijate i klupsku majicu dorćolskog brenda PUSH (vrednost 1500,00 dinara). Vaš rizik je taj što novac ne vraćamo, no ako ste sigurni da idete i trčite maraton, ovo može da vas dodatno motiviše da istrajete.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas!

PRIJAVI SE OVDE

 

UPIS NOVIH ČLANOVA U TOKU!

Ako imaš želju da treniraš, zdrav si i imaš između 16 i 66 godina, pronađi se u sledećim programima:

TOTALNI početnik. Klikni ovde
NAPREDNI Početnik. Klikni ovde ovde
MARATONAC da budem Klikni ovde
TAKMIČAR i ultra brz trkač. Klikni ovde
Trail (OFFROAD) trkač. Klikni ovde

Vidimo se u BRC-u.