Istorija

2009

Predistoriju Kluba je obeležio preriod od septembra 2009. godine do kraja 2010. godine i kada su po prvi put organizovana otvorena zajednička trčanja u Beogradu na Adi Ciganliji nedeljom ujutru, koja su okupili ljubitelja sajta Trčanje.rs. Izuzev atletskih klubova, pre 2009. godine u Beogradu niste mogli da pronađete društvo za trčanje.

2010

Sajt Trčanje.rs i Udruženje Aktivan život, organizovali su više radionica o aktivnim životnim stilovima, zdravoj ishrani, pripremi trkača za Beogradski maraton. U oktobru 2010. godine organizovana je zajednički odlazak trkača iz Srbije i Beograda na Ljubljanski maraton. U autobusu u povratku sa trke, inspirisani energijom i utiskom trčanja u Ljubljani, Veroljub i Ivan odlučuju da naprave trkački klub.

2011

Klub je osnovan  u februaru  2011. godine. Na prvom treningu 6. februara 2011. godine na snegom zatrpanoj stazi na Olimpu trčalo je 6 ljudi, tu počinje istorija BRC-a. U to vreme bilo je nezamislivo da postoji klub na bazi članstva koji bi se bavio rekreativnim trčanjem. Trkači su se još uvek svi međusobno poznavali. Već u prvoj godini postojanja Klub pored redovnih treninga organizuje putovanja na trke i trkački kamp na moru. Do kraja godine klub broji više od 100 članova i članica.

2012

Uspostavlja se strateško partnerstvo sa NIKE koje će potrajati naredne 3 godine. Organizujemo prvu trku i to trku sa preprekama Košutnjak Challenge Race, koji će uz manje izmene nastaviti da postoji sve do danas. Da bi promovisali trčanje među Beograđanima klub organizuje zabavne trke koje su propaćene medijima: Trka u pidžama, Čokoladna trka, Tropska trka, Trka sa mrmotima i druge.

2013

Početkom 2013. godine Belgrade Running Club (Beogradski trkački klub) dobija ovo ime, pre toga pun naziv je glasio Road Runners Club Trčanje.rs. Sa novim imemenom dolazi novi koncept – počinje sa radom Škola trčanja, kao prvi program rekreativnog trčanja koji uvodi početnike u svet trčanja na sistematičan i stručan način. Broj trkača i trkačica koji prolazi kroz programe BRC-a se mnogostruko uvećava.

2014

Podmadili smo trčanje i uključili devojke. Tokom 2014. godine Klub nastavlja razvoj programa Škole trčanja i povećeva broj aktivnih članova na 450. Dnevno se organizuju treninzi za 200 i više ljudi, pretežno mladih ljudi (prosek 29 godina i 75% devojaka), što svaki od treninga čini mini hepeningom. Trčanje postaje popularno i doživljava ekspanziju, trend se širi i podržavaju ga nove grupe, ekipe i klubovi za trčanje. 

2015

Donosi važnu internu reorganizaciju i stabilizaciju u kojoj klub postaje efikasan i održiv sportski projekat koji povećava kvalitet usluge. Krajem godine, u novembru započinje partnerstvo sa kompanijom Adidas. Nakon Hrvatske i Slovenije i Srbija dobija ADIDAS Školu trčanja sa potencijalom da se program proširi na nove gradove, pre svega Niš i Novi Sad.

2016

Organizujemo prvu biznis poslovnu trku na Topčideru. Utisci fenomenalni. Belgrade Business Run okupio je 57 preduzeća, 9 partnera, 40 volontera, 300 trkača i trkačica i 80 dece. U drugom delu godine dešava se HARMONY RUN CAMP, trkački kamp koji dobija dimenziju retreat-a, sedmodnevnog rada na sebi kroz trčanje, ali i meditaciju, jogu, plivanje…

 

 

 

UPIS NOVIH ČLANOVA U TOKU!

Ako imaš želju da treniraš, zdrav si i imaš između 16 i 66 godina, pronađi se u sledećim programima:

TOTALNI početnik. Klikni ovde
NAPREDNI Početnik. Klikni ovde ovde
MARATONAC da budem Klikni ovde
TAKMIČAR i ultra brz trkač. Klikni ovde
Trail (OFFROAD) trkač. Klikni ovde

Vidimo se u BRC-u.